Continuen les accions de suport als refugiats amb noves accions solidaries i de denúncia

Destacats Reunió dilluns al Centre Cultural del nucli dur del grup de solidaritat amb els refugiats Judit Josa Reunió dilluns al Centre Cultural del nucli dur del grup de solidaritat amb els refugiats

La regidoria de Solidaritat va convocar dilluns passat una reunió a la sala d’actes del centre cultural per tal d’informar sobre les darreres accions portades a terme des de l’Ajuntament de Ripollet en suport als refugiats. La trobada va suposar el rellançament del grup de solidaritat amb els refugiats, la primera acció dels quals tindrà lloc el dia 17 d’abril durant la celebració del Sant Jordi a la Rambla.  

Durant la reunió, Fran Sánchez, regidor de Solidaritat i Inclusió, va informar de la situació actual a Catalunya i a Espanya, així com de les actuacions que han dut a terme les diferents entitats que estan treballant en aquesta matèria. Així, va posar en evidència la manca d’operativitat de l’estat i de les institucions europees i va destacar la importància de les iniciatives ciutadanes, de petites entitats i de món local.

També a la reunió es va donar compte de la transferència feta dels diners recaptats durant la campanya de suport als refugiats `Refugees welcome´ que va tenir lloc el passat mes de d’octubre de 2015. Els diners es van destinar a l’entitat Acció Solidària i Logística. Joan Carles Mompel, membre de l’entitat, va explicar les tasques de suport als refugiats que arriben des de les costes de Turquia a l’illa de Lesbos i a Idomeni.

Acció Solidaria i Logística realitza tasques de suport a diferents països a més de Grècia com Senegal o Hondures, entre d’altres. Els voluntaris de l'entitat col·laboren en rescat a la costa i fan tasques de suport i distribució d’aliments als campaments.

El compte de l’entitat és el ES46-2013-0441-1502-0107-0342 i el seu Facebook: https://m.facebook.com/Erecasl/?ref=n

Segons es va acordar a la reunió, es faran diferents accions de conscienciació a la ciutadania, començant el diumenge 17 d’abril dins del 'Sant Jordi a la rambla'. Per aquest motiu s’ha convocat una reunió de treball aquest divendres, 8 d’abril, a les 19 hores, al casal de Joves (Rambla de sant Jordi, 6), oberta a totes aquelles persones que vulguin col·laborar.

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C