L’Associació d’Amics d’El Martinet renova el compromís amb l’educació pública i de qualitat

Destacats L’Associació d’Amics d’El Martinet renova el compromís amb l’educació pública i de qualitat

Amb 9 anys d’història, ret comptes de la feina feta, es renova i anuncia les línies de treball futur

La sala d’actes del Centre Cultural es va quedar petita dijous de la setmana passada davant la gran assistència a l’acte convocat per l’Associació d’Amics d’El Martinet.


Nascuda l’any 2007 a redós de l’escola pública El Martinet, l’entitat, que està formada per persones interessades en l’educació i compromeses amb la tasca impulsada pel centre, va retre comptes de la feina fet a fins ara i va anunciar la tasca que farà a partir d’ara. L’Associació ha renovat el compromís amb l’Escola El Martinet i la tasca que s’hi fa, oferint una proposta educativa de qualitat des de l’escola pública, amb els drets dels infants com a eix i la voluntat d’investigar en l’educació i la pedagogia.


Al mateix temps s’ha posat en marxa el nou web www.amicsdelmartinet.cat. La tasca de difusió a la pàgina web es complementarà amb una presència activa a les xarxes socials.

RELLEU A LA JUNTA
L’acte va servir també per formalitzar els canvis a la junta. La secretària, Meritxell Bonàs, va anunciar que l’entitat afronta el futur amb una nova organització. Es produeix un relleu a la direcció de la junta, que assumeix Carles Parellada, en substitució de Jordi Jorba – seguirà com a tresorer–. Els canvi es completa amb una gran presència de professionals de l’escola a la junta: el seu paper serà destacat perquè assumeixen les formacions que ofereix Amics d’El Martinet tant a les trobades pedagògiques com quan són requerides arreu, tasca que es fa de manera altruista, en benefici de l’Associació.


El president sortint, Jordi Jorba, va destacar com l’escola ha anat integrant-se al poble, dialogant-t’hi, amb accions obertes a la ciutadania i obrint les portes perquè el veïnat, però també artistes i creadors, participessin a les activitats d’una escola que, com deia Bonàs, lluita pels drets dels infants, per respectar els seus processos de vida, i ho fa amb una base científica.

l'APUNT

En un primer moment de la història dels Amics d’El Martinet s’organitzaren actuacions als carrers del barri de can Mas, on està ubicat el centre, buscant la interacció amb el veïnat i trobant un lloc en aquest ecosistema. També es feren coŀlaboracions amb entitats com Artibarri.

En paraŀlel, l’interès creixent que suscitava l’escola va fer que es decidís muntar trobades pedagògiques, enteses com un àmbit de formació per a professionals de l’educació. Actualment ja se n’han fet 22, amb l’assistència de més de 4.000 persones. I se’n preparen noves edicions.

També s’han muntat jornades especials, amb motiu del desè aniversari de l’escola, amb el nom de ‘Consonàncies’ i la participació de 350 persones. S’han editat llibres, recollint la feina feta a l’escola, i s’ha impulsat el documental ‘Verd, dolç, jazz’, que plasma el que és l’escola des de tres punts de vista diferents. I s’han fet moltes accions de formació arreu del país i l’Estat, al temps que s’han atès visites provinents del país, l’Estat o arreu del món.

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C