Els joves presentaran les propostes d’inversions el 19 N al Mercat Vell

Destacats Els joves presentaran les propostes d’inversions el 19 N al Mercat Vell

Els instituts demanen al govern que mantingui les consultes als estudiants i que els projectes locals es coordinin via conveni amb el departament d’Educació

Entre mobilitzacions en contra de la LOMCE, festes de la castanyada i sortides escolars, les aules de quart d’Eso ultimen als instituts de secundària de Ripollet els projectes d’inversions municipals per al 2017 que sotmetran a votació. Avui, dijous, es farà una primera consulta als instituts dels diferents projectes que s’han treballat a les aules i divendres els instituts lliuraran la proposta seleccionada al seu centre a l’Ajuntament. Malgrat que el calendari és ajustat, els directors dels instituts van fer una primera valoració positiva, la setmana passada, i van demanar al regidor d’Educació Oriol Mor, la continuïtat del projecte els propers anys per la motivació que suposa pels alumnes.

PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS
Després que els tècnics municipals hagin estudiat la viabilitat tècnica i elaborat pressupostos més detallats dels projectes, els 13 seleccions —un per cada nivell d’ESO — seran presentats en un acte públic, el dissabte 19 de novembre, al Teatre Auditori del Mercat Vell. La presentació serà el punt de partida d’una consulta popular d’on sortiran escollits els quatre projectes com a mínim, que executarà l’Ajuntament de Ripollet durant l’any 2017, amb un import màxim de 300.000 euros, el 20% del total de la inversió municipal prevista.

CONVENI AMB EDUCACIÓ
Els directors dels Instituts Lluís Companys, Sant Gabriel, Palau Aussit i Can Mas, Jordi Guiu, Albert Uribe, José Alfaro i Toni Liarte, respectivament i les tutores de quart d’Eso de Can Mas i Sant Gabriel, Yolanda Carrillo i Montse Castro van valor dimarts de la setmana passada l’experiència. Els acompanyava el regidor Oriol Mor que, en el mateix acte, es va comprometre a mantenir consultes similars sobre Ripollet als instituts de secundària amb independència que els projectes futurs estiguin relacionat amb els pressupostos.“El que és important que no és perdi és la consulta, la possibilitat de generar opinió als instituts sobre la ciutat i de ser escoltats des de l’Ajuntament”, va clarificar el director Jordi Guiu, al assenyalar la importància que “els nanos puguin dir la seva” sobre Ripollet.


Segons Guiu, els adolescents fugen cap a altres ciutats perquè no sempre troben el seu espai. Projectes com el dels pressupostos, que ha generat “il·lusió” a les aules, en paraules de Castro, contribuirien a l’arrelament. Altres avantatges que van destacar els directors i docents són el valor pedagògic de la proposta, que hauria, van indicar, de coordinar-se via conveni amb Educació. “Ens hem trobat alumnes que, sense ser brillants a nivell acadèmic, han pogut posar en valor el seu coneixement de l’entorn i ens han sorprès per la seva consciència social” va exemplificar Alfaro.


Les demandes inicials d’un Centre Comercial i de la discoteca, al ritme del debat a les classes, han acabat convertint-se en projectes i propostes que beneficien a coŀlectius de població diversos. Per valorar-ho caldrà esperar el dissabte, 19 –Judit Josa

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C