L’ajuntament habilitarà un web participatiu coincidint amb la consulta de les inversions

Destacats L’ajuntament habilitarà un web participatiu coincidint amb la consulta de les inversions

Els pressupostos participatius culminen la primera fase amb una votació inicial als instituts dels projectes d’inversió dissenyats per estudiants

Dijous passat va ser jornada electoral als instituts de Ripollet. Una part dels seus alumnes van votar els projectes d’inversió que han preparat els estudiants de quart d’ESO, en una primera tria organitzada segons els criteris del centre.
L’elecció als Instituts culmina la primera fase dels pressupostos participatius. La segona s’iniciarà el dissabte 19 de novembre amb la presentació al Teatre Auditori del Mercat Vell dels projectes seleccionats —que aquests dies validen els tècnics municipals, responsables de valorar-los tècnica i economicament— i l’inici d’una consulta popular. L’Ajuntament prepara la posada en marxa d’una web participativa (participa.ripollet.cat) perquè es pugui votar en línia. La web, que es llança coincidint amb les votacions es mantindrà La web es mantindrà i servirà per exemple per informar del Pla d’Acció Municipal.

Al Col·legi Sant Gabriel, un dels quatre instituts convidats a participar en l’el·laboració dels primers pressupostos participatius de l’Ajuntament de Ripollet, tots els estudiants de la ESO van votar dijous en urnes. Altres centres plantejaven obrir la votació només al cicle superior i als primers de batxillerat o bé utilitzar les tecnologies per les votacions. La consulta va estar precedida al Sant Gabriel per l’exposició oral dels nou projectes treballats a les aules: un representant de cada grup es va prestar voluntari per un exercici que és habitual en el sistema de treball de l’escola, expliquen els tutors.

Els joves van escollir, finalment, dos de nou projectes. Els treballs contemplaven des de la renovació d’equipaments esportius, l’ampliació de parcs o la remodelació de vies com el pont sobre la C-58 del carrer Tarragona a propostes d’integració social. Com la resta d’instituts, els projectes seleccionats, que no s’han fet públics, es van enviar a l’Ajuntament per la seva validació. Els tècnics els valoren econòmicament; algunes propostes d’inversió s’uniran perquè comparteixen iguals objectius, altres potser s’hagin de descartar per motius tècnics o de competències..
El dia 19 s’exposaran els projectes escollits en un acte obert a tota la població, les entrades pel qual es lliuraran a partir la setmana vinent al Centre Cultural. Des del mateix dissabte i fins el 4 de desembre les persones empadronades, nascudes fins el 2001, podran votar al Centre Cultural o a través del nou web de participació fins a 300.000 euros d’inversió municipal per al 2017. –Judit Josa

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C