Implicats amb un Ripollet que senten més proper

Destacats Implicats amb un  Ripollet que senten més proper

Els joves agraeixen ser escoltats, diuen que ara senten el municipi més proper i reivindiquen els seu espai, potser més urbà i modern, en la presentació del treball pels pressupostos participatius. Es poden votar 4 dels 13 projectes d’inversió seleccionats fins el 4 de desembre. 

Implicació, motivació, esforços i imaginació. Tort això es va respirar dissabte al Teatre Auditori del Mercat Vell en l’acte de presentació dels projectes d’inversió per al 2017, dissenyats i seleccionats als instituts. Les projeccions dels vídeos, el format triat per exposar les idees dels estudiants per millorar Ripollet, eren seguides des del públic per aplaudiments, crits d’ànim i hurres com si el públic fossin fans d’un concert de rock. En total es van projectar 13 vídeos, amb propostes diverses, que oscil•len des de l’arranjament de parcs i espais com el camí de la Serra o el parc Norbert i Fuster, a l’aprofitament d’una paret del poliesportiu municipal com a rocòdrom o l’extensió de senyal wiffi a tot el municipi.
Els joves reclamen espai, parcs amb jocs per a totes les edats i més guais que les avorrides instal•lacions actuals (una de les originals mirades d’un dels vídeos mostrats) o parets on expressar el seu talent artístic i que modernitzin i donin a la ciutat el toc urbà que li falta, si bé tenen en compte altres col•lectius de la població.

Un dels projectes, per exemple, proposa adaptar tots els semàfors per a persones cegues, un altre es preocupa per la seguretat dels infants en espais de joc i encara un tercer per assegurar el pas de vianants i l’accessibilitat al barri de Sant Andreu.
Dos més entren en una de les preocupacions veïnals, les caques de gos, i advoquen com a solució fer un espai lliure per als gossos o instal•lar contenidors especials a la via pública.

UN POBLE MÉS FELIÇ
Hi ha qui es pregunta com fer de Ripollet un poble més feliç i conclou que la resposta es troba en fomentar les relacions entre la ciutadania: la reflexió els condueix a proposar un espai de cinema a l’aire lliure al Centre Cultural. En la mateixa línia podria encabir-se la idea de cobrir amb pèrgoles els espais de trobada als parcs.
La sensibilitat vers l’ecologia es tradueix en la instal•lació de contenidors per recuperar l’oli usat, i la convivència amb les noves tecnologies en la instal•lació de senyal de wifi a l’aire lliure —per la gent que es queda sense dades al mòbil— o una app amb informació del que passa. Els vídeos i una breu exposició dels projectes, així com el seu pressupost, estan publicats des de dissabte a la pàgina web ripolletparticipa.cat. També seran exposats al Centre Cultural, fins el 4 de desembre, coincidint amb el període de votacions.

SER ESCOLTATS
En parella, i amb diàlegs tant imaginatius com els vídeos (n’hi ha que apunten maneres i demanen el vot i en altres que s’aprecia una mirada peculiar sobre la ciutat), els alumnes van agrair l’oportunitat que se’ls ha donat i que escoltessin la seva veu; van evocar les trucades a empreses per sol•licitar pressupostos i els esforços per obtenir resposta. L’experiència “ha valgut la pena, ha estat increïble i inoblidable”, va dir un dels joves presentadors, al confessar que se sentia ara més pròxim que abans al municipi . –Judit Josa

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C