300 arbres amb valors guarniran els carrer de Ripollet aquest Nadal

Destacats 300 arbres amb valors guarniran els carrer de Ripollet aquest Nadal

La campanya nadalenca, que implica a quatre agents econòmics, units per primera vegada, i l’Ajuntament de Ripollet fomenta valors com la inclusió i la responsabilitat, i ha tingut com a base generar riquesa al propi municipi  

nclusió, solidaritat, consum de proximitat o responsabilitat, són els principals valors del projecte de decoració nadalenca per aquest any a Ripollet, una campanya que dona continuïtat a la iniciada el 2015 per la Unió de Comerciants de Ripollet (UCR) amb les polseres solidaries i que uneix per primera vegada gran part dels agents econòmics del municipi i a entitats del tercer sector.
300 arbres de fusta, elaborats amb la creativitat de monitors i usuaris del centre ocupacional Aspasur, de la Fundació Catalonia, donen forma als valors de la campanya Pel Nadal, Ripollet, un bosc social i solidari. Els peculiars guarniments, que han estat manufacturats per persones amb discapacitat psíquica i amb fusta comprada en establiments locals, s’han distribuït aquests dies en botigues, centres públics i altres establiments de Ripollet. Per com han estat fets, cadascun dels arbres ja conté el missatge de la inclusió i consum responsable de la campanya nadalenca; paraules pintades a l’estructura com ara afecte, amistat o alegria, reforcen, en verd, vermell o plata, el missatge. La decoració es completarà amb l’enllumenat de carrers i places tradicionals que enguany tindrà com a principal novetat, la iŀluminació d’arbres de la via pública i projeccions en edificis amb valors patrimonials.

ENTRE ARBRES
L’alcalde Josep M Osuna i el president de la Unió de Comerciants de Ripollet (UCR), Sergi Samper, acompanyat per la regidora d’Activitats, Comerç, Indústria, Turisme i Mercat Municipal, Pilar Castillejo, la directora d’Aspasur, Joana Corominas i representants de les associacions de venedors del Mercat Municipal, del Gremi dHostaleria i Turisme del Vallès Occidental i Barcelonés i del gremi d’Instal·ladors i Pimes del Metall, van presentar dimarts la campanya a la plaça de Pere Quart. Amb la façana del mercat municipal de fons, els assistents van posar per una fotografia col·lectiva entre els arbres, junt amb algunes de les persones que han construït els guarniments, durant els últims dos mesos. La majoria tenen entre 25 i 35 anys i són quaranta dels 150 usuaris del centre ocupacional de Ripollet. Per Corominas, directora del Centre Aspasur, la campanya té la virtud de posar en relleu les capacitats de cada persona, amb independència de les limitacions personals, per “fer coses per la comunitat”. “Són ciutadans actius que exerceixen la seva ciutadania”, afegeix, que han posat “iŀlusió i passió”.

CONSUM RESPONSABLE
La construcció de la decoració i altres elements de la campanya ha costat 10.000 euros, sufragats per l’Ajuntament de Ripollet. Al missatge d’inclusió i solidaritat, s’hi suma la del consum responsable.
Pesi a qui pesi, Nadal s’associa a una època de compres compulsives, ara bé, regals i obsequis es poden adquirir de forma responsable. Com? Amb una aposta per la proximitat, que “generi riquesa al propi poble”, va dir Osuna, i que “aposti per la qualitat i la proximitat”, va afegir Samper. En aquest sentit l’alcalde va subratllar que el material per fabricar el bosc d’arbres ha estat subministrat per proveïdors locals.–Judit Josa.

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C