El dret a l’educació, un bàsic per a tots els infants

10 anys de l’escola Els Pinetons - 27è aniversari de la declaració dels drets de la infància

Entre els drets essencials dels infants, el d’una educació pública de qualitat és essencial. Ho recordava el director de l’Escola Els Pinetons, Carles Gràcia, dimecres, en la cloenda al Teatre Auditori d’una xerrada sobre els Drets dels infants, coincidint amb el 27 aniversari de la seva declaració. L’acte, que va tenir entre els ponents l’ex defensor de la infància a Catalunya, Jaume Funes, forma part de la celebració dels 10 anys de l’escola.
En la xerrada es van abordar els drets des de diferents perspectives. Funes va parlar de la necessitat de l’afecte perquè puguin créixer feliços i que els adults vetllin pels seus drets.

Rai Carreras, de l’escola lliure el Sol, va centrar la intervenció en el dret al lleure de qualitat i Milena Sust, d’ACNUR, en les situacions dels infants refugiats. “El 80% dels 16 milions de persones refugiades al món, que fugen de guerres, .són dones i nens”, segons les dades de la ponència, plenes d’imatges d’impacte.
El regidor Fran Sánchez, responsable de clausurar l’acte, va posar el focus en els drets d’infants amb altres orientacions sexuals i en garantir una infància segura i saludable mentre que el director adjunt de Serveis Territorials, Fernando García ho va fer en la tasca de l’escola perquè tots els alumnes “puguin ( i tinguin el dret de) decidir el seu futur”. —Judit Josa

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C