Quatre propostes diferents per viure el Nadal a Ripollet

Destacats Quatre propostes diferents per viure el Nadal a Ripollet

L’exposició de pessebres, el joc del quinto, el tió gegant i la representació dels Pastorets són quatre de les moltes activitats que es faran aquest cap de setmana a la ciutat vinculades al Nadal 

12 anys de Quinto a Ripollet.
L’activitat que arrossega més colles d’amics, el Quinto de Nadal, se celebra a Ripollet cada cap de setmana des de dissabte passat. Com marca la tradició hi haurà sessió especial els dies 25 i 26 de desembre. Fa 12 anys que es juga al Quinto, organitzat per la colla de diables i sempre hi ha un ambient molt animat, expliquen l’Edu i la Lidia, membres de la colla més endimoniada. 

Torna a escena un dels clàssics del Nadal.
Aquest 2016 es compleixen 100 anys de la representació dels Pastorets a Catalunya. Amics del Teatre porta dies fent promocions amb l’etiqueta #jaquedapoc.   Aquest diumenge, per Sant Esteve i els dies 7 i 8 de gener escenifiquen una versió amb tocs d’humor d’aquesta història de lluita entre el bé i el mal, dirigida i adaptada per Marta López. La funció comença a les 18 h.

Cagatió popular a la plaça del Molí
El tió popular que organitza des de fa 34 Nadals el Centre d’esplai l’Estel, atreu més de cinc cents infants i la xifra va creixent. Es podrà comprovar aquest diumenge, d’11.30 a 14 hores, a la plaça del Molí, on, complint amb la tradició catalana, els infants donaran cops de bastó al tió gegant fins que els cagui dolços i regals. Perquè així sigui, mentre piquin la soca caldrà cantar la cançó.

L’art dels pessebres, diorames d’escenes del naixement
Aquest mes de desembre i fins el dia 15 de gener, l’Agrupació pessebrista Ripollet obre les portes de la seva seu, un edifici històric del carrer de les Afores, amb motiu de la 37a exposició de pessebres. Els visitants podran contemplar nou diorames,  quatre de grans i cinc de petits, que representen escenes del naixement de Jesús com l’empadronament, la visita de Maria a Elisabeth, el Naixement, el taller de Natzaret, l’adoració dels Reis, l’anunciació de l’Àngel a la Verge, la cerca d’un indret on dormir, I la fugida cap Egipte. A més a més , al vestíbul de l’edifici s’ha ubicat un pessebre monumental que representa el naixement amb figures de mida gairebé natural. Els autors dels diorames són Josep Manchó, Jordi Giménez, Pere Padró, Miquel Gallego, Lluis García,  Marc Jimon i Santi Borras. Relacionat també amb els pessebres, el divendres 16, en la jornada de portes obertes del Centre de Dia de Can Vargas, podreu passejar per un pessebre vivent. 

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C