Zona d’horta endreçada

La recuperació de 25 horts municipals abandonats inicia el camí per regularitzar tots els cultius i acabar en un futur amb l’horta il·legal del riu Sec

Tres són els models d’horta que conviuen a Ripollet: els horticultors aficionats que cultiven una de les 72 parcel·les de propietat municipal a la zona d’horts del Molí d’en Xec; els que uns metres més enllà participen a l’horta social ecològica, un sistema més cooperatiu —no hi ha parcel·les individuals i el cultiu està acompanyat per un enginyer agronòm, especialitzat en agricultura ecològica—; i els hortalans d’un hort il·legal de la llera del riu Ripoll.
La recuperació i adjudicació aquest mes de desembre de 25 parcel·les municipals del Molí d’en Xec, que en alguns casos havien estat abandonades des de feia un lustre, és el primer pas d’un ambicios pla per regularitzar les zones de cultius a Ripollet i acabar en un futur amb l’horta il·legal.
Altres objectius fixats passen per establir lligams entre els dos projectes d’horta municipals, que es preveuen ampliar a partir de l’any vinent, i fomentar la pràctica de l’agricultura, sobretot l’ecològica, entre els veïns que ho desitgin.

INSCRIPCIONS I PLACES LLIURES
L’Ajuntament ha anunciat la convocatòria de noves licitacions d’horts en els propers anys i ha fet una crida als veïns interessats, en especial els que ocupen un dels horts il·legals, a inscriure’s a la llista d’espera. Ara, en canvi, hi ha places disponibles d’horta social. La participació al projecte dona la possibilitat d’aprendre l’ofici a més d’obtenir aliments frescos de la terra per al propi consum, bàsic per a famílies amb pocs recursos.
Entre els projectes del pla presentat dijous, durant una visita del regidor de Medi Ambient, Ramiro Moldes i tècniques municipals als dos espais de cultiu, destaca l’edificiació d’una aula i un espai d’eines i d’oci comú per a tots els hortalans autoritzats el primer trimestre de 2017. –Judit Josa

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C