Es busquen socis per impulsar una caixa des de baix

La Cooperativa Catalana de Serveis financers presenta avui al Centre Cultural de Ripollet la iniciativa per crear un sistema de crèdit alternatiu. De caire cooperativista i catalanista, la nova entitat neix amb l’objectiu de finançar els projectes empresarials d’autònoms i petites empreses

Els emprenedors, els autònoms i les petites empreses han de suportar “condicions draconianes” per aconseguir finançament, dificultat que s’ha agreujat amb la crisi de la última dècada, malgrat que autònoms i pimes són la base econòmica de Catalunya. Ho argumenta el ripolletenc Pere Fusté, un dels impulsors de la presentació aquesta tarda al Centre Cultural de Ripollet de la Cooperativa Catalana de Serveis Financers.
Després de llegir al diari El Punt Avui el projecte per crear una nova caixa a Catalunya, Fusté va fer-se soci de la cooperativa financera que impulsa la idea. Que la nova caixa tingui com a funció essencial facilitar l’accés al crèdit als emprenedors, autònoms, petits comerciants i indústries, va motivar a Fusté a sumar-se a aquesta iniciativa ciutadana.

ACTE INFORMATIU
Ara, junt amb altres veïns interessats de Ripollet, com l’anterior coordinador de l’ANC-Ripollet per la Independència, Miquel Estapé, ha organitzat una presentació pública de la cooperativa que tindrà lloc a les 19.30 hores d’avui, dimecres, al Centre Cultural. “No és cap acte de militància política, ni tants sols és un acte polític. Volem donar a conèixer aquest projecte de futur pel país a persones que puguin estar-hi interessades”, explica Estapé al mateix temps que subratlla que són ciutadans particulars, i no entitats, que han preparat la presentació.
La xerrada de Ripollet s’emmarca en una campanya d’informació i captació de socis, prèvia a la posada en marxa de la cooperativa de crèdit, prevista pel primer trimestre d’aquest any. Està previst que l’impulsor de la idea, el professional autònom Joan Olivé, detalli aquesta tarda l’estat del projecte, com fer-se soci i n’argumenti la necessitat. Per pertànyer a la cooperativa, els particulars han de fer una aportació de 100 euros.
Fusté i Estapé creuen que aquest és un project de futur pel país. El primer destaca el model de cooperatives de crèdit per ser sistemes més transparents, fets de “baix a dalt”, més democràtics i políticament independents; el segon, l’emmarca en el procés sobiranista i de construcció d’un país. Tots dos celebren que es recuperi l’esperit de les antigues caixes d’estalvi que, abans del procés de fusions bancàries, definien el sistema financer tradicional català i posaven els seus esforços en generar activitat empresarial. —J. Josa

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C