Gats de carrer sota control

Destacats Gats de carrer sota control

El control de les colònies de gats i la subvenció del cens d’animals de companyia durant tot l’any seran les primeres polítiques animalistes que s’implantaran a Ripollet aquest 2017

Els gats de carrer tenen defensors i detractors. La protectora de Mataró, representada a la Taula Animalista de Ripollet, s’encarrega de recollir els gats del carrer, desparasitar-los i esterilitzar-los, abans de tornar-los a deixar al carrer. Aquestes accions formen part de la campanya de recollida de gats que ha iniciat el consistori i que s’intensificarà a partir d’aquest mes i durant el febrer, amb el cens i el control de les colònies de gats salvatges.

GARANTIR LA CONVIVÈNCIA
El control de les colònies de gats, a més de la subvenció del cens d’animals de companyia durant tot l’any 2017, és una de les primeres accions que s’impulsarà sota el paraigües de la Taula Animalista. Aquest òrgan de participació, constituït al desembre, vehicularà a partir d’ara les polítiques de Benestar Animal, segons va explicar el regidor Fran Sánchez en la presentació de la iniciativa. A banda de garantir el benestar dels animals, la taula té com a principal comesa millorar la convivència i mitjançar en els conflictes entre animals i persones. Ho han defensat així tant des d’ERC, un dels grups que més ha empès per crear el nou òrgan, com des de l’associació Animales Ripollet.

Censar els animals de companyia serà gratuït aquest any amb l’objectiu de fomentar el registre d’animals

Com qualsevol bestiola, els gats salvatges complexen una funció dins l’ecosistema urbà a més de generar beneficis emocionals per a les persones que els alimenten. Al mateix temps però, les pudors, les restes de menjar o els episodis de zel són fonts de conflictes de convivència entre el veïnat. La recollida de gats salvatges i el control de les colònies mantenen a ratlla aquestes disputes, eviten la sobrepoblació de gats així com possibles focus d’infecció, argumenten des de la Taula animalista.

Altres accions que es duran a terme durant l’any en benestar animal són la subvenció del cens de mascotes, que aquest any serà gratuït amb l’objectiu de promoure el registre dels animals de companyia que viuen a la ciutat; la continuïtat de les campanyes de conscienciació de les caques de gos o la posada en marxa d’una campanya per incidir en la tinença responsable, en especial dels gossos considerats perillosos. –JJR

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C