Tornen els Tres Tombs amb esperit integrador

Destacats Tornen els Tres Tombs amb esperit integrador

Entre la tradició i la modernitat, Lluís Miró pregona les festes de Sant Antoni Abat i n’elogia l’esperit d’acollida. Aquest diumenge, amb la 124 a edició de la passada, arriben a la seva màxima expressió

Ripollet ha crescut però no només manté intactes l’essència de tradicions com la Festa de Sant Antoni Abat sinó que, a més, hi ha integrat els nouvinguts. Aquest va ser en extracte un dels missatges del pregó de les festes dels traginers i pagesos, proclamat dissabte, per Lluís Miró, soci de la Comissió Organitzadora Festa Sant Antoni Abat Ripollet, president de la Societat Coral “El Vallès” i pregoner de Sant Antoni 2017.
El president de la Comissió, Joan Albiñana i l’alcalde Josep M. Osuna van presentar dissabte la 124 edició d’una festa que aquest cap de setmana arriba a la seva màxima expressió amb, segons l’alcalde Osuna, una de “les millors passades del voltant”.
En l’acte també hi va participar el banderer 2017, el ripolletenc aficionat als cavalls Rafael Castro Luque i la seva filla Eva Castro, que serà cordonista, a més de representants d’entitats que han coŀlaborat en el programa.

EN VIGÍLIES
La cavalcada dels Tres Tombs arranca diumenge al recinte firal amb la concentració a les 11 del matí dels carros, carruatges i cavalls que hi participen. La festa, que va tenir un pròleg dissabte passat amb la lectura del pregó i la presentació del banderer i del programa al Centre Cultural, comença però molt abans.
A les 7 del matí del mateix diumenge els traginers toquen diana. Una hora més tard se serveix al recinte firal l’esmorzar dels traginers i es comencen a repartir les coques beneïdes al col·legi Anselm Clavé. Precedits com dissabte passat per músics de l’Agrupació Musical de Cerdanyola, a les 9 del matí toca concentrar-se davant de la casa del banderer.
L’agenda del dia es tant atapeïda com la passada. A les 12 hores, quan encara no han arribat els carruatges al centre del poble, el Mossèn beneeix els animals de companyia al carrer Nou; una hora més tard els carros, cavalls i carruatges participants exhibeixen un a un el seu art a la plaça de l’Onze de setembre i a les 14 hores està prevista la desfilada pel monument als Tres tombs de la plaça Josep M. Brull.

SANT ANTONI FOTOGRÀFIC
El llarg recorregut abasta des de l’avinguda de Catalunya fins a la rambla de les Vinyes, arribant fins a Sàrria de Ter i passat pel parc Rizal, les rambles i diversos carrers del nucli antic com Calvari, Afores i Nou. Ja a la tarda, amb la passada finalitzada, continua la festa amb el concert de Sant Antoni Abat i el nomenament dels Traginers d’Honor al pavelló.

El Sant Antoni 2017 serà l’edició més fotogràfica: AFOCER convoca el concurs d’Instagram i Acció Fotografia organitza el primer Rally, presentat per Joan Serrano a l’acte inaugural. La festa s’iniciarà divendres amb òpera: els espectadors del primer espectacle del trimestre al Mercat Vell, podran degustar la coca de Sant Antoni, divendres, en la representació de Un brindis per la Traviata. La Gala lírica, un format poc habitual, es completarà amb una intervenció sorpresa de la Societat Coral El Vallès. Ho va explicar dissabte Rafael López, de l’Associació d’Espectadors del Mercat Vell, a més de subratllar les trajectòries centenàries de la passada i de la coral. “Un patrimoni, va afegir, que no podem deixar perdre”.
Durat l’ofrena floral al monument dels Tres Tombs es va destapar una placa en honor al dissenyador del monument, l’arquitecte Alfons Badia, mort l’any 2016. –J. Josa

Articles relacionats (per etiqueta)

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C