Crèdit per a autònoms i petites empreses

Destacats Crèdit per a autònoms i petites empreses

Convidat per socis ripolletencs, el promotor d’una cooperativa de serveis financers explica al Centre Cultural els motius per associar-se i impulsar a Catalunya una nova oferta bancaria de proximitat i amb esperit social 

Emprenyat per la falta de feina i després d’haver presenciat un desnonament, l’emprenedor Joan Olivé va registrar un domini a la xarxa: Caixacatalana.cat. Dos anys més tard, el 3 de setembre de 2016, es va fundar a Barcelona la Cooperativa Catalana de Serveis Financers. Olivé, que n’és el promotor, ha presentat el projecte al Centre Cultural acompanyat per alguns socis de Ripollet i veïns que donen suport a la idea com l’expresident de Ripollet per la Independència-ANC, Miquel Estapé.

L’impuls inicial és el de recuperar a Catalunya l’esperit de les caixes d’estalvi, desaparegudes el 2013 amb la reforma estatal del sistema financer, si bé adaptades als valors democràtics de la nova economia. La base és el cooperativisme: es tracta de crear una cooperativa de crèdit, de segon grau, que pugui operar amb llicència bancària internacional compartida per salvar la més que possible negativa del govern espanyol a atorgar-la.
Models d’èxit són, per exemple, la Laboral Kutxa, de la cooperativa basca Mondragón o el sistema cooperatiu alemany. A diferència de les set cooperatives de crèdit que actualment operen a Catalunya, la nova caixa focalitzarà la seva atenció en el problema de l’atur i tindrà com a finalitat finançar projectes d’autònoms i petites empreses, segons va detallar Olivé.

La cooperativa de serveis financers, primer pas per poder fundar la de crèdit, ha iniciat una campanya per aconseguir els prop de 50.000 socis necessaris. Cada soci particular aporta 100 euros al capital de l’entitat i uns simbòlics 17,94 euros més per a despeses de posada en marxa.
Entre els motius per associar-se, Olivé va citar el de participar en la creació d’una oferta bancaria social de proximitat o ser sobirans amb l’estalvi a més de l’orgull de país. —JJR

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C