Ripollet, poble d’acollida

Destacats Ripollet, poble d’acollida

El grup pro persones refugiades de Ripollet s’ha sumat a la campanya ‘Casa nostra, casa vostra’ i crida a la mobilització, el dia 18 a Barcelona, per canviar la resposta institucional. Avui i demà es reuneixen al Casal de Joves 

“En el meu nom, no. No podem estar callats davant del que està passant, davant d’aquest genocidi. Hem de mostrar el nostre descontentament com a població ”. El parlament del veterà lluitador César Martínez, del grup de suport a les persones refugiades de Ripollet, va emocionar al grapat de joves que, l’últim dissabte de gener celebraven el naixement del col·lectiu l’Aresta. Dissabte passat, Martínez va tornar a sortir al carrer.
El grup local s’ha sumat a la iniciativa de més de 300 persones a títol individual, entitats, ONG i empreses culturals que van donar suport al naixement de la campanya ‘Casa Vostra, Casa nostra’ sorgida d’un grup de voluntaris catalans als camps de refugiats. Amb el concert d’aquest dissabte al Palau Sant Jordi i la manifestació el dia 18 a Barcelona, i la reivindicació de Catalunya com a terra d’inclusió, la campanya anima a la població a exigir a les institucions catalanes un canvi en relació amb els migrats.

HOMENATGE ALS REFUGIATS
La falta de senyal wifi —curiosament, aquesta és una de les reivindicacions juvenils traslladades a projecte en els pressupostos participatius per al 2017— va impedir dissabte que el grup local pogués recollir digitalment signatures d’adhesió al manifest de Casa Vostra, casa nostra, com tenien previst. Malgrat la falta de connexió, els activistes van informar sobre la campanya, durant tot el matí de dissabte, en una parada instal·lada al Centre Cultural.
Avui, dimecres i demà dijous, el grup local es trobarà a les 19.30 hores al Casal de Joves, on es reuneixen habitualment, per preparar la participació a la manifestació del 18 de febrer a Barcelona. El col·lectiu convida a tothom que vulgui a assistir a la trobada preparatòria, que serà oberta. El manifest es pot signar al web www.casanostracasavostra.cat/.–J. Josa

Articles relacionats (per etiqueta)

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C