Clam de treballadors i usuaris per acabar amb la saturació del Taulí

Destacats Clam de treballadors i usuaris per acabar amb la saturació del Taulí

Cada dia s’atenen a urgències entre 50 i 60 persones quan la capacitat màxima és de 34 pacients ha denunciat la plantilla en una manifestació per reivindicar millores

Els serveis d’urgències del Parc Taulí, hospital de referència de Ripollet, són els que estan més coŀlapsats del país, segons el Sindicat de Metges de Catalunya. Sales d’espera plenes, pacients als passadissos i boxes saturats, una realitat diària difícil que ha portat als treballadors de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell a manifestar-se dijous passat en una convocatòria que va aplegar un miler de persones de la comarca. “Les esperes de 3 i 4 dies per ingressar no són una anècdota al Taulí”, alerta des de fa temps el sindicat de metges.
Amb una població de referència de 391.000 ciutadans, el Taulí dóna servei a nou municipis de la zona est del Vallès Occidental. Segons denuncia la plantilla, l’hospital atén cada dia entre 50 i 60 persones d’urgències quan la capacitat és de 34. Això provoca que els pacients estiguin als passadissos, que s’hagin hagut de doblar els boxs o que s’estiguin derivant malalts a altres centres.

La manifestació del Taulí arribava envoltada de polèmica pel cartell de la CUP contra el conseller de Salut, Toni Comín; si bé es va desenvolupar sense cap incident enmig de crits contra les retallades i de la reclamació de solucions urgents per acabar amb el coŀlapse. En la protesta, convocada per la Plataforma Assembleària de Treballadors del Taulí, amb el suport d’associacions de veïns, sindicats, partits i diversos coŀlectius, hi eren presents les diputades de la CUP Eulàlia Reguant i Anna Gabriel. Les Candidatures Alternatives del Vallès se sumava a la convocatòria denunciant que “les cues, esperes i condicions de coŀlapse que es produeixen continuadament”. La coalició ha mostrat el seu suport al personal d’urgències: “Són qui capegen les condicions dia a dia. I qui ens fa veure que no són brots, que no són moments puntuals, sinó que és un problema crònic”.

NOU REVES A L’ERNEST LLUCH
D’altra banda, la Federació del PSC del Vallès Occidental Sud ha aconseguit que la Comissió d’Economia del Parlament de Catalunya aprovi una setantena d’esmenes al Pressupost de la Generalitat 2017. Entre les propostes del PSC acceptades es troben inversions per a l’Hospital Taulí, on es demana al govern català l’aportació necessària perquè el Consorci Sanitari Parc Taulí pugui fer front al deute de retribucions que té pendents amb els treballadors des de l’any 2012, així com demanar un informe a la Comissió de Salut sobre les inversions necessàries en infraestructures i tecnologia per respondre al dèficit estructural que pateix el Consorci. En total, els socialistes del Vallès Occidental han aconseguit incorporar 75 noves partides al pressupost, però lamenten que no s’hagi acceptat un equipament “tant necessari” com l’Hospital Ernest Lluch. - Redacció

Articles relacionats (per etiqueta)

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C