Pluja d’idees per una Festa Major més participada: Què fem de nou, què mantenim i què canviem?

Destacats Pluja d’idees per una Festa Major més participada: Què fem de nou, què mantenim i què canviem?

El Centre Cultural acull durant un matí una trobada de 50 ripolletencs vinculats a 28 entitats i coŀlectius per posar en comú idees de millora

Ha estat “guai”. És el qualificatiu que utilitzen en les seves valoracions una part dels assistents a la trobada d’entitats culturals, tradicionals o esportives, coŀlectius locals i associacions de veïns que va tenir lloc dissabte passat al Centre Cultural, amb la intenció de compartir visions sobre la Festa Major, corregir aspectes de la celebració i generar noves idees.

Passen pocs minuts del migdia de dissabte i tècnics municipals de Patrimoni, Cultura i Joventut posen en comú el què una cinquantena de persones, de 28 entitats, han aportat durant el matí. S’han recollit idees sobre les activitats què cal seguir fent, el que s’ha de fer diferent i el que cal fer de nou. Durant els propers dies la Comissió de Festa Major del Patronat Municipal de Cultura, responsables d’elaborar el programa festiu, valorarà aquestes propostes.

DEL CONFLICTE AL CONSENS
En general, les idees estan en línia amb l’esperit descentralitzador iniciat el 2016, quan va ampliar-se la comissió de Festa Major amb nous membres i la incorporació de sectors com el comerç, si bé les entitats suggereixen millorar la connexió i estendre les festes al barri de Can Mas. Aspectes que el 2016 van ser polèmics, com la ubicació i horari dels xiringuitos apareixen al llista amb la recomanació de complir els horaris i canviar l’emplaçament de l’espai.
El parc del riu Ripoll —l’ús del qual va provocar queixes i pèrdues econòmiques a l’Hotel Ibis segons una denuncia del PP— es proposa consolidar com a escenari de Festa Major amb l’advertència d’escollir el tipus d’actes, mentre que s’argumenta la necessitat de dotar de més presència i ampliar les activitats familiars i infantils del Mercat de la Vinya estrenat en la passada edició. De complir-se els suggeriments fets, es respectaria la inclusió del Correbars al programa oficial malgrat les protestes que aquesta decisió va originar el 2016.


Sobre la taula hi ha la proposta d’iniciar la Festa Major en dijous, absorbint algunes de les activitats del dilluns o donant pas a noves iniciatives com una jornada de portes obertes d’entitats, a més de vincular la celebració als darrers dies del mes d’agost i no a l’últim cap de setmana del mes.

Va ser aquest un debat fructífer: en total es van senyalar 34 canvis; van presentar-se 29 novetats i es va defensar mantenir 30 de les activitats existents, entre aquestes el Correbars, la festa del confeti o l’exhibició d’arrossegament de cavalls. “Hi hagut molta participació i s’ha fet des d’una mirada global de ciutat” subratlla el regidor Oriol Mor.
En la trobada van estar presents diversos membres de la comissió organitzadora, entre aquests la regidora d’ERC, Lurdes Serra. “Estic gratament sorpresa per la participació i gratament contenta pels resultats”, va declarar Serra que, des de la renuncia al setembre de la socialista Maria LLadó, és la única representant de l’oposició en la comissió de preparació de les festes.

El contacte ha estat important per Serra perquè “Hem pogut escoltar a les entitats i aprofundir el model de festa plantejat a l’any passat, més oberta i participativa i estesa a tots els barris”. Segons la republicana, Ripollet “és un poble ric” en associacionisme, “avui (per dissabte) s’ha demostrat”, va concloure. Per la seva part, Mor va convidar a participar a les entitats en les subcomissions de trebal.–J. Josa

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C