Hi ha una foto teva al Centre Cultural

Destacats Hi ha una foto teva al Centre Cultural

Les dues sales d’art de l’equipament exhibeixen un centenar d’imatges de la Rua de carnaval a Ripollet que han pres des de finals de la dècada dels 90’ i fins l’edició de 2016 d’una trentena de fotògrafs associats a AFOCER i AFR

Ripollet ha donat ja el tret de sortida al Carnaval de 2017. Pocs dies abans de l’arribada del Cabraboc, el tradicional pregoner al poble de la festa més boja, “regressiva” i colorista, una exposició fotogràfica al Centre Cultural de la popular Rua testimonia que és tambè una de les celebracions amb major participació dels seus habitants. “Quan corri la veu, tothom vindrà per veure si hi ha una foto seva!”, pronostica una de les primeres espectadores durant la inauguració de la mostra, dimarts de la setmana passada. Un centenar d’imatges, captades per prop de 30 autors de les agrupacions fotogràfiques Acció Fotogràfica Ripollet (AFR) i Associació Foto Cine Cerdanyola Ripollet (AFOCER), repassen els millors moments d’aquesta festa i el gust dels ripolletencs per la disfressa i les comparses. Procedents de les fonoteques de les dues entitats, les fotos s’exhibeixen fins el dia 28 de febrer a les dues sales d’art del Centre Cultural.
A banda d’ensenyar part del patrimoni local (el que es pot veure és una petita selecció dels respectius arxius fotogràfics), l’exposició té la virtut de “visibilitzar les ganes de participar”. La reflexió és del regidor de Cultura Oriol Mor, i es refereix tant dels improvisats models com dels fotògrafs i les seves agrupacions que, festa darrera festa, en recullen el testimoni.

UNIÓ CROMÀTICA
La retrospectiva també és important perquè és la primera vegada que la històrica AFOCER i la pujant AFR coŀlaboren en un projecte. Per donar-li rellevància, el centre ha dedicat les dues sales d’art a la iniciativa, va explicar Mor. (Passa a la pàgina següent)
(Ve de la pàgina anterior)
Els presidents d’AFOCER Vicenç Semper i d’AFR Joan Serrano, subratllaven l’esperit col·laboratiu en els seus parlaments. “Hem coŀlaborat amb totes les entitats del poble, ara és un goig compartir espai i afició amb una entitat veïna, amb qui gaudim de la fotografia”, va dir Serrano.
AFOCER ha recollit imatges dels darrers carnavals del segle XX i ha seleccionat fotos de les últimes rues fetes per alumnes dels seus cursos en la pràctica del Reportatge; AFR ha centrat la tria en l’edició de la Rua de Carnaval de 2016. El resultat és una col·lecció que abraçà tot el ventall cromàtic de les comparses i deixa constància de la popularitat i bona salut dels carnavals a Ripollet.

EL CABRABOC ARRIBA DIUMENGE
El carnaval 2017 arrenca el dia 22 amb la penjada d’El Cabraboc, si bé aquest personatge mitològic mig home, mig cabra que presideix la festa es deixarà veure molt abans. Els primers que hi tindran contacte seran els infants: sobre la seva figura versa el taller familiar “Juga amb la història“ d’aquest diumenge al Molí d’en Rata i a partir de dilluns vinent, farà un recorregut per les escoles guiat pels seus companys de malifetes, els Diables de Ripollet. —Judit Josa

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C