El rebuig del Ple a modificar el PGM activa el #nobenzineracanmas

Destacats El rebuig del Ple a modificar el PGM activa el #nobenzineracanmas

El resultat de les votacions (9 vots a favor, 10 abstencions i 1 en contra) agafa per sorpresa a la plataforma i a l’equip de govern que havien acordat amb la promotora el trasllat de la infraestructura.

Amb els 9 vots a favor de l’equip de govern de Decidim i d’ERC, les 10 abstencions de PSC, C’s, PP i CiU i el vot contrari de la regidora no adscrita Mònica Laborda, el Ple Municipal rebutjava dijous una modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) al tram del carrer de Sant Jaume, entre Font de Can Mas i La Granja.
La permuta en la qualificació dels terrenys hauria fet possible la reubicació de la futura benzinera de Can Mas, la construcció de la qual està prevista en un solar continuo a l’escola Martinet, a un altre terreny del mateix carrer més allunyat del centre escolar.

ACORD FALLIT
El trasllat de l’estació de servei havia estat acceptat com un mal menor per la plataforma #nobenzineracanmas, que agrupa principalment a famílies de l’escola, i era fruit de les negociacions entre les famílies i el veïnat, la promotora de la benzinera, l’empresa BonÀrea i el govern municipal. L’acord tancava un conflicte que va marcar els últims mesos de 2015 i va ser ratificat pel ple municipal el 21 de juliol de 2016, en aprovar-se la modificació inicial del PGM amb el suport de C’s i ERC. Superada la “perplexitat” pel resultat negatiu de les votacions en el segon i últim tràmit, la plataforma ha anunciat noves mobilitzacions i demana a les formacions polítiques que expliquin el sentit del seu vot.
Dilluns d’aquesta setmana estava previst la compareixença pública de Decidim, mentre que PSC i ERC s’han posicionat en respectius comunicats (pàgina 12). El govern cerca ara altres vies que permetin salvar la situació.
L’alcalde Osuna va insinuar en el plenari que la proposta havia estat negociada amb els grups que li havien donat suport en la primera votació. ERC va mantenir el sí inicial però C’s va canviar-lo per una abstenció amb l’argument que Can Mas no necessitava més benzineres sinó altres equipaments. –J. Josa

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C