El CEM aprova un pla que fixa les polítiques educatives fins el 2018

Destacats El CEM aprova un pla que fixa les polítiques educatives fins el 2018

El Consell Escolar Municipal (CEM) va culminar dijous el procés de revisió del pla educatiu local pels anys 2017-2018. Entre les 13 accions prioritàries contempla el disseny de camins escolars segurs, convertir els centres educatius en espais oberts i que les persones puguin formar-se al llarg de la vida.  

Equips directius dels centres, mestres, tècnics d’educació i càrrecs electes, però també famílies, alumnat de l’escola d’adults, monitors d’esplais, tècnics de diversos departaments municipals, entitats i fins i tot membres d’associacions de veïns han participat en l’actualització del pla educatiu local pels anys 2017-2018. Aprovat dijous passat pel Consell Escolar Municipal (CEM) la iniciativa se sotmetrà a votació al ple municipal, junt amb la declaració de Ripollet com a Vila Groga. “És fruit del treball de molta gent” ha destacat el regidor d’Educació Oriol Mor, segons el qual, ara toca assumir la responsabilitat de tirar-lo endavant.

FULL DE RUTA AVALUABLE
El document aprovat fixa les accions prioritàries a fer al municipi en política educativa durant els anys 2017-2018 per tal d’assolir l’èxit educatiu per a tothom, acompanyar a famílies, entitats i equipaments en la seva tasca educativa al llarg de la vida i potenciar la xarxa educativa local.
“El Consell Escolar Municipal i no l’Ajuntament ha de ser el motor”, opina Mor, satisfet per la participació en les dues dinàmiques que ha inclòs el procés, a l’octubre de 2016 i al febrer de 2017. Mor ha demanat a la comunitat educativa i als agents socials la seva implicació en les comissions per posar en marxa el pla.

ACCIONS PER AL 2017
El Pla d’acció, que s’ha volgut realista i preveu sistemes de revisió i avaluació, segons explica la tècnica Pilar Teruel, membre del grup motor, contempla posar en marxa 13 accions l’any 2017 i unes altres el 2018 amb l’objectiu d’avançar cap a una educació de qualitat, transformadora, inclusiva i comunitària. Entre aquestes accions destaca la implantació de camins escolars segurs, mecanismes de coordinació i empoderament de les AMPES o la definició del model d’educació infantil 0-3, entre altres. La participació serà clau també en el seu desenvolupament –Judit Josa

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C