La Plataforma cercarà suports pel trasllat de la benzinera de Can Mas

Destacats La Plataforma cercarà suports pel trasllat de la benzinera de Can Mas

Demanen als grups municipals que expliquin perquè no van validar l’acord entre la ciutadania, l’equip de govern i l’empresa promotora 

Es van mobilitzar contra la construcció d’una nova benzinera al costat de l’escola El Martinet, van ocupar un solar, van aturar les obres i van negociar durant més d’un any una ubicació alternativa amb l’empresa BonÁrea i el govern de Ripollet. El que semblava un conte amb final feliç va fer aigües en el ple municipal, quan l’equip de Decidim no va aconseguir la majoria política necessària per tirar endavant el segon i últim tràmit que havia de fer possible la reubicació acordada entre les parts afectades.
La setmana passada van tornar les assembles de l’hora de berenar al parc Carles Ferrer, situat al costat de l’escola. La plataforma #nobenzineracanmas, formada majoritariament per famílies del centre i alguns veïns del barri de Can Mas, ha començat a contactar amb els grups municipals —dels cincs grups de l’oposició només ERC va recolzar el punt— en busca de nous suports polítics.
Perquè es faci efectiu el trasllat de la nova benzinera al solar del costat de la comissaria dels Mossos d’Esquadra necessiten el vot d’almenys 11 representants polítics. Decidim i ERC sumen, ara, 9.
Tant l’alcalde Josep M. Osuna com els veïns van reafirmar en l’assemblea la seva intenció de seguir amb el trasllat pactat malgrat ser una solució que no satisfà al cent per cent a ningú. L’empresa BonÀrea ha fet arribar una carta a la plataforma en la mateixa direcció, segons va explicar la portaveu de les famílies, Marta Vendrell , dimecres passat.

CRONOLOGIA DEL PROJECTE
El desembre de 2015 van començar les obres per construir una nova benzinera de tres sortidors, un espai de neteja de cotxes i una botiga d’alimentació de mascotes i productes agraris en un solar de 2000 m2 del carrer de Sant Jaume situat al costat de l’escola, segons un pla que havia estat aprovat per l’anterior govern local del PSC. L’abril d’aquest mateix any el govern de Decidim havia atorgat la llicència d’obres. El projecte complia amb tots els requisits legals.
Les protestes de l’AMPA i de l’Associació de veïns però, van aconseguir frenar-lo i que s’obris el diàleg, gràcies, en bona part, a la predisposició de l’empresa i amb el suport del govern municipal. L’abril de 2016 la Plataforma va acceptar com a mal menor el trasllat de la benzinera a un terreny municipal del mateix carrer, més allunyat de l’escola si bé al costat dels mossos d’Esquadra. El rentat de cotxes es mantenia a la ubicació original. L’acord preveia una sèrie de mesures en la mobilitat per reduir el trànsit i blindar la seguretat dels escolars.

DOS COPS AL PLE
Per fer-lo realitat calia que el Ple aproves canviar la qualificació dels terrenys afectats. El juliol de 2016 el Ple va donar llum verda a la modificació inicial del PGM per canviar la qualificació del solar annex a la comissaria dels Mossos d’Esquadra amb els vots favorables de Decidim, ERC i C’s.
Al febrer de 2017 el ple havia de ratificar aquesta decisió i rebutjar les aŀlegacions en contra presentades pel Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya. La resta de la història ja es coneguda: la sorpresa inicial pel rebuig del plenari (amb les abstencions de PSC, C’s, PP i CiU i el vot en contra de la regidora no adscrita) ha estat seguida d’un allau de comunicats i explicacions dels grups municipals, publicats íntegres en aquesta i en l’anterior edició de Ripollet al dia. Les famílies confien ara que el punt torni al ple i pugui assolir-se la majoria, motiu pel qual volen reunir-se amb els partits. –J. Josa

 

Les reaccions, en primera persona

PP - Puntualització sobre el punt inclòs al ple de febrer sobre el canvi urbanístic a Can Mas

El passat 23 de febrer va tenir lloc el ple municipal on era inclòs el punt d’aprovació provisional de la modificació urbanística del Pla General que afecta la instal·lació de la benzinera a Can Mas. Les modificacions urbanístiques per tal de ser aprovades necessiten d’una majoria de vots dels representants dels veïns de Ripollet i per tant, tothom entenem que el govern ha de presentar-les al ple comptant amb un número de vots suficients.

Des del PP de Ripollet com oposició, vam expressar la nostra coneguda posició de no oposar-nos a aquest pas inicial (aprovació provisional ) tot esperant les aŀlegacions en el termini legal que s’hauria d’haver iniciat i per tant, vam votar abstenció.

Per sorpresa de tots, el resultat de la votació va fer evident que el govern no havia fet la seva feina i va quedar rebutjat.

Encara més sorprenent i lamentable ha estat veure a la web municipal que, com passa en tots els temes, l’actual govern municipal tampoc no assumeix cap culpa del seu evident error i desídia. La formació de govern manifesta i explica que d’una errada de govern, en tenim la culpa l’oposició! Ens dona públicament una nova prova del seu immobilisme en mantenir a totes totes que ells tot i governar, no tenen mai la culpa de res.

Des de el Partit Popular volem fer pública aquesta explicació dels fets i volem recordar al govern municipal que en democràcia, els ciutadans podem escollir els nostres representants i, per tant, governar irresponsablement Ripollet a espatlles de la majoria no és acceptable. -PP

 

PdCAT - “El govern local no fa els deures i culpa a l’oposició ”

Al passat ple de febrer va passar l’aprovació provisional de la modificació PGM al carrer de Sant Jaume entre el carrer Font de Can Mas i el carrer de la Granja. Aquest és un expedient del que l’equip de Govern actual ha fet bandera. Amb aquesta modificació el que es pretén és canviar la possible ubicació d’una benzinera que volia ubicar-se al carrer Sant Jaume cantonada amb carrer Mercè.
En aquest sentit volem manifestar:

1. L’equip de govern mai s’ha reunit amb el nostre Grup Municipal ni amb cap representant local de la nostra formació política.
2. D’aquesta modificació del PGM l’Alcalde sabia, o com a mínim hauria de saber, que necessitava el recolzament de la majoria absoluta (11 regidors) al Ple Municipal.
3. Les seves negociacions s’han centrat en representants de l’escola, l’empresa que vol construir la benzinera i algunes formacions polítiques. Però mai s’ha reunit amb nosaltres.
4. En aquest sentit cal recordar que l’acord el tenien fet amb Ciutadans. Sí, el govern local de la CUP, Podemos i resta formacions que constitueixen A-Decidim, havia acordat aquest punt, com tants d’altres, amb Ciutadans demostrant una vegada més quins són els seus socis prioritaris.
5. Aquest expedient, el mateix Alcalde ho ha tractat des del començament amb molt populisme però poc rigor. De fet davant les al•legacions de la Direcció General d’Interior (Mossos d’Esquadra) en les que manifestava el desacord per la modificació proposada, presentades en temps i forma al registre municipal, l’Alcalde va manifestar oficialment que quedaven anuŀlades i sense efecte per una conversa personal seva amb càrrecs representants de la Direcció General. Fet que va quedar reflectit a la Comissió de Serveis Territorials davant els representants de tots els grups municipals. Sense demanar cap tipus d’escrit o informe per adjuntar-se a l’expedient.
6. La nostra formació ha manifestat en nombroses ocasions que si el motiu del canvi venia ocasionat per la gran quantitat de trànsit que s’ocasionava a la zona, no enteníem com al mateix temps es negociava un servei de rentat de vehicles. Per tant la nostra opció sempre ha passat per adaptar també aquesta explotació o si més no, hem manifestat que volíem veure i aportar idees a la proposta original.
7. Per últim volem demanar al Govern Local que es dediquin a menys discursos i més seriositat. Els Ripolletencs no esperen d’un govern que es dediqui a posar excuses de la seva incompetència i encara menys que menyspreïn alguns regidors disposats a aportar solucions i recolzar millores pel municipi.
8. Sr. Osuna canviï el xip, escolti l’opinió dels altres, apliqui la política del diàleg i el consens i oblidi’s del passat. Toca mira cap al futur de Ripollet!! - PDeCAT

 

Regidora no adscrita - “La votació ha estat fruit de la falta de respostes per part del Govern de Decidim ”

La modificació del PGM s’ha portat a votació a l’últim ple sense aconseguir la majoria que requeria l’aprovació de la modificació al carrer Sant Jaume entre el carrer de Font de Can Masiel carrer de la Granja.

La votació on no s’ha aconseguit la majoria absoluta necessària per portar a terme la modificació del PGM ha estat fruit de la falta de respostes per part del Govern de Decidim davant les qüestions que no només planteja la oposició sinó els informes tècnics en contra als que no s’ha donat resposta satisfactòria.

Per part del govern municipal es van desestimar els arguments en que es fonamenta l’escrit d’al•legacions de la Secretaria General del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya que va tenir entrada al Registre General de l’Ajuntament en data del 7 d’octubre de 2016. L’alcalde, a la reunió de la comissió territorial on hi participem la oposició va declarar que havia trucat per telèfon i aconseguit el vist-i-plau de la generalitat, havent-hi un expedient en contra. No és lògic que no s’aporti un expedient favorable i ens haguem de conformar amb una trucada de telèfon sense cap validesa formal, el que hem sembla una falta de rigor i transparència intolerables.

L’informe dels Mossos d’Esquadra no podia ser més contundent. Fa una valoració negativa a la proposta d’ubicar la benzinera en el solar situat al costat de l’edifici policial en base a motius de seguretat pública, ja que es pot catalogar com objectiu de grups terroristes, o perquè la benzinera incorpora dipòsits amb combustibles que poden fer explosió, etc. Resulta evident que quan es va concretar la construcció de la comissaria a l’actual ubicació s’hauria valorat negativament aquesta ubicació i no s’hauria acceptat la cessió d’aquest terreny.

El grup de govern en comptes d’intentar facilitar la informació i obrir diàleg, ha fet tot el contrari, carregar contra la oposició sense donar les respostes necessàries per poder arribar a consens. Creiem en una nova política més participativa , integradora i democràtica per a tothom que pugui arribar a una coherència que fins ara no hem trobat.

L’estratègia d‘utilitzar els mitjans de comunicació per manipular l’aspecte emocional dels ripolletencs i ripolletenques, és una tècnica de distracció on no hem de caure. S’ha tergiversat el sentit de la votació i com a membre de la oposició i com a ciutadana de Ripollet demano que es presenti alguna alternativa a la ubicació de la benzinera amb transparència i rigor jurídica i tècnica que la faci viable per acceptar-la. - Mònica Laborda

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C