Ripollet participa en un projecte per fomentar l’economia social

Destacats Ripollet participa en un projecte per fomentar l’economia social

El Patronat d’Ocupació va acollir dijous passat la segona trobada de treball de regidors i tècnics

Els ajuntaments de Cerdanyola, Ripollet, Montcada i Reixac i Barberà estan impulsant des del 2016 un projecte comú d’economia social i solidària amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament de cooperatives en els seus respectius municipis. Càrrecs electes i tècnics dels quatre municipis van trobar-se dijous passat al Patronat d’Ocupació de Ripollet en la segona sessió del programa, informa l’Ajuntament.

Els consistoris es van acollir al gener a una línia d’ajut promoguda per la Diputació de Barcelona que en l’exercici 2016 els va atorgar una subvenció de 18.000 euros per tal d’analitzar les oportunitats i possibilitats d’impulsar projectes de caràcter social i fomentar la iniciativa emprenedora i cooperativa.
El projecte integral i mancomunat tracta d’impulsar una economia social i solidària, promoure un canvi de cultura per començar a desenvolupar accions de difusió, comunicació i sensibilització en el territori sobre l’economia social.

La diagnosi prèvia que s’ha començat ha elaborar-se pretén conèixer el teixit cooperatiu els municipis, saber quines empreses, cooperatives, fundacions i associacions desenvolupen aquest sistema, detectar les necessitats d’ocupació, consum i habitatge de la població i saber quins espais i equipaments, tant públics com privats, hi ha en desús i estudiar la viabilitat de cedir-los per a aquelles iniciatives amb finalitat social.
Divuit regidors i tècnics dels ajuntaments implicats van intercanviar dijous informació al taller Els reptes locals des de l’Economia Social i solidària (ESS) . La sessió, celebrada a porta tancada, ha estat precedidat per una anterior el 24 de febrer, a Montcada i Reixac, adreçada a personal tècnic dels diferents Ajuntaments amb el nom “Oportunitat per a l’Economia Social i Solidària”.

Organitzat i dinamitzat per Calidoscoop, el taller de Ripollet va tenir una molt bona valoració per part dels participants, tant pel seu contingut com per l’experiència de treball col·laboratiu que representa. –Redacció

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C