El concert solidari contra el càncer canta a l’esperança

Els 900 euros recaptats aportaran “el nostre granet de sorra” a la investigació. La taxa de supervivència s’eleva a Catalunya on de cada 100.000 pacients, només 139 acaben en defunció, segons les dades facilitades per l’aecc entre actuacions.  

Verd és el color que identifica l’Associació espanyola contra el càncer. La junta local de l’associació, que agrupa voluntariat de Ripollet, va celebrar diumenge la solidaritat, el voluntariat i la superació en un concert benèfic al Teatre Auditori del Mercat Vell. “Només amb la nostra presència estem aportant el nostre granet de sorra a la investigació”, va apuntar la presentadora de l’acte, Mireia Sanz, al demanar un aplaudiment pel públic. Aquesta seria la tònica de la vetllada. L’irònic trio Els collons del Pare Rabadà i la banda de pop rock La tentación, amb la veu de la ripolletenca Natàlia Murillo, van actuar-hi de forma altruista; un equip de professors del col·legi Sant Gabriel van cedir els 1.000 euros guanyats en un concurs escolar a l’associació. Els assistents, entre els que es trobaven l’alcalde Josep M. Osuna i els regidors Oriol Mor i Reyes Muñoz, van pagar una entrada de 5 euros. Els prop de 900 euros recaptats amb les entrades, la comercialització de materials i el servei de bar, més els 1.000 donats, es destinaran íntegrament a finançar projectes d’investigació contra la malaltia i a ajudes per a malalts i familiars. “Hi han persones que no poden pagar-se la cadira de rodes, la perruca o fins i tot el tractament i ho fem nosaltres amb les ajudes socials”, va explicar la delegada de l’aecc a Barcelona, Cristina Salat. A banda de finançar joves investigadors, l’aecc dona les ajudes i suport psicològic perquè “ningú a qui li diagnostiquin un càncer es trobi sol” .

El president de la junta local i director de l’escola Sant Gabriel, Albert Uribe, va explicar la tasca cabdal de les localitats, tant per obtenir recursos econòmics com per conscienciar i prevenir la malaltia. Uribe va expressar la seva admiració pels investigadors, metges, infermeres i altres professionals, en la lluita per acabar amb el càncer mentre que l’alcalde va voler agrair a qui va ser el seu professor de llengua la transmissió de valors ètics, solidaris i de compromís. –Judit Josa

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C