Aprovat per unanimitat el pla educatiu local per al 2018

Destacats Aprovat per unanimitat el pla educatiu local per al 2018

Ripollet s’adhereix a la xarxa de viles grogues i es compromet a defensar l’educació pública, de qualitat, en català, inclusiva, laica i participativa

El consens aconseguit a principi de març al Consell Municipal Escolar es va traslladar dijous al ple municipal quan els sis grups polítics i la regidora no adscrita van donar suport al pla educatiu local per als anys 2017-2018. Es tracta d’una actualització del document aprovat l’any 2013, que preveu implantar 13 noves accions durant el proper curs escolar i que inicia formes de treball conjunt i participatives més amplies que les existents fins ara.
El nou document calendaritza actuacions per apoderar les Associacions de Mares i Pares (AMPA) i dotar de més competències el propi consell municipal Escolar, per crear una escola de famílies i obrir els espais educatius als barris amb la posada en marxa del programa patis oberts o la senyalització de camins escolars segurs.
Altres mesures previstes són la creació del consell municipal d’infants a Ripollet, on nens i nenes tindran veu pública, la reformula del model d’escoles bressol públiques i dels casals d’estiu a més de diverses mesures per facilitar l’aprenentatge en totes les etapes vitals, amb formació per a persones adultes i la creació d’una xarxa local d’orientació educativa. El pla d’acció “segueix la bona línia de reforçar l’educació a Ripollet” i s’ha limitat a dos anys per “fer un seguiment més acurat i exhaustiu” de l’execució dels objectius, segons va explicar dijous al ple el regidor d’Educació, Oriol Mor.

ENFORTIR L’EDUCACIÓ
El portaveu de CiU, Xavier Peñarando i la socialista Maria Lladó —que va felicitar a la comunitat educativa per la feina feta i pel seu compromís, responsabilitat i innovació— van coincidir en remarcar que l’important era ara executar el pla i que no es quedes en una simple declaració d’intencions. La resta de grups municipals també va donar el seu sí. El pla compta amb l’aval de la comunitat educativa i s’ha elaborat i consensuat en diverses jornades participatives. “Permet aprofundir en les mancances per resoldre-les i enfortir les fortaleses” en temes educatius, va destacar la republicana Lurdes Serra.

RIPOLLET, VILA GROGA
El mateix ple va declarar Ripollet Vila Groga, que suposa l’adhesió a una xarxa de més d’una vintena de municipis catalans que s’han compromes a defensar l’educació pública, inclusiva, laica i en català així com a donar suport a les reivindicacions de moviments socials i educatius contra la LOMCE. La moció, presentada pel PSC, Decidim i ERC, va prosperar en aquesta ocasió — s’havia retirat amb anterioritat per falta de consens previ— amb el suport de 17 dels 21 regidors del plenari. El grup de Ciutadans (3) i de PP (1) s’hi van oposar, el primer perquè el text defensa l’educació en català i no bilingüe, segons va dir el portaveu Josep Gabarra.

SíS, UNÀNIMS I MAJORITARIS
Altres acords adoptats per unanimitat van ser un conveni amb l’Àrea Metropolina de Barcelona (AMB) que permetrà als ripolletencs accedir a la targeta de rosa per desplaçar-se per la zona 1, i l’adhesió al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, mitjançant el qual el consistori es compromet a dotar partides per finançar projectes de cooperació i solidaritat i a divulgar les accions del fons a més d’ expressar la voluntat de destinar a la cooperació internacional el 0,7% dels ingressos municipals propis.
També va rebre suport unànime la moció de C’s per impulsar una campanya de sensibilització el Dia Mundial per a la Conscienciació de l’Autisme, una jornada celebrada diumenge passat, en un ple on van prosperar els cinc acords de govern i les quatre mocions dels grups incloses a l’ordre del dia –JJR

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C