Plans d’ocupació: l’Ajuntament de Ripollet contractarà com a mínim 113 persones en atur entre 2017 i 2018

La incorporació de personal per períodes que osciŀlen entre 4 i 12 mesos permet reforçar diferents departaments municipals. Els seleccionats en les convocatòries del Patronat Municipal d’Ocupació cobren des d’enguany l’equivalent al salari mínim

L’Ajuntament de Ripollet reforçarà diferents departaments municipals amb la contractació de 60 persones amb plans d’ocupació que es posaran en marxa al llarg del que queda d’any 2017 i part de 2018. Els plans d’ocupació en vigor a dia d’avui ocupen a 53 persones més, 27 d’aquests a través de plans subvencionats per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i 26 pel programa Treball i Formació del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).
Un total de 32 dels 60 nous contractes previstos pel Patronat Municipal d’Ocupació (PMO) al llarg de 2017 es faran a través de plans d’ocupació local mentre que els 28 restants estan subvencionats per la Diputació de Barcelona i es convocaran entre aquest any i el 2018. La planificació, dels plans, una de les novetats incorporades al sistema de funcionament, va ser presentada dilluns per l’alcalde i regidor d’Ocupació, Josep M. Osuna i la tècnica del PMO, Carmen Guirado.
L’arranjament d’equipaments i espais públics; projectes de medi ambient i sostenibilitat urbana com ara la recuperació del riu Ripoll, de serveis locals o el salt a l’administració electrònica són alguns dels projectes que es beneficiaran de la contractació de persones en atur. Els plans d’ocupació previstos també serviran per reforçar la neteja viaria, en especial parcs i jardins, l’àrea municipal d’administració, tecnologia i informàtica, l’oficina local d’habitatge o la promoció de l’activitat econòmica amb la incorporació al mateix PMO de personal per fer-ne el seguiment.

Ajuda a la vulnerabilitat

Aquests tipus de plans són una de les poques sortides que disposa el consistori per reforçar la plantilla municipal davant la impossibilitat legal de fer noves contractacions, va admetre l’acalde Osuna. Amb tot, va incidir que el departament prioritzava la millora de l’ocupabilitat de les persones contractades en l’elecció dels plans a realitzar.
El perfil majoritari són aturats amb característiques de vulnerabilitat o, en funció dels requisits de cada pla, recent llicenciats que accedeixen a la seva primera ocupació. “És la via, encara que moderada, dels Ajuntaments per rebaixar la taxa d’atur, millorar i fomentar l’ocupació i el desenvolupament econòmic del territori”, va dir Osuna.
L’alcalde va insistir en la doble vesant de reforçar serveis i actuacions de l’administració local, i sobretot, formar i millorar la capacitat d’ocupació de persones aturades, amb especial atenció a casos en risc d’exclusió.
El requisit bàsic per accedir a aquests contractes, que tenen durades d’entre 4 i 12 mesos, és estar inscrit com a demandant de feina al SOC de Ripollet i no estar donat d’alta en cap altre règim de treballadors. En els últims plans realitzats a través de programes de l’AMB la inserció laboral posterior dels participants va osciŀlar entre el 80 i 90%, unes xifres que milloren els resultats obtinguts en anteriors seguiments, va explicar Guirado.

MÉS PLANS D’OCUPACIÓ I MÉS MESOS DE DURADA

L’administració ha incrementat el nombre de plans i contractacions realitzades i entitats com l’AMB i la Diputació han posat en marxa nous programes per paŀliar els efectes de la crisi econòmica. El 2016 es van contractar a Ripollet 93 persones a través de plans d’ocupació, davant la quarantena de contractacions habituals fins fa dos anys.
La durada dels contractes, amb una mitjana d’entre 4 i 5 mesos, s’ha allargat en alguns casos fins a l’any, va destacar amb satisfacció Osuna. L’ajuntament va decidir recentment pujar el salari que perceben les persones contractades fins a igualar el salari mínim professional, acord que ja s’està aplicant.
Durant l’any 2017, el consistori ripolletenc destinarà un total de 408.000 euros a plans d’ocupació, 265.000 d’aquests serviran per sufragar els plans locals i uns altres 143.000 per complementar els salaris o les accions formatives dels plans subvencionats per l’AMB i el SOC. La Diputació invertirà en plans d’ocupació al municipi 533.00 euros. — Judit Josa

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C