El pla de mobilitat, fins al juny

Destacats El pla de mobilitat, fins al juny

L’Ajuntament consulta al veïnat de Can Mas més solucions per pacificar el carrer de Sant Jaume i exposa les inversions aprovades en Via Pública per l’entorn de l’escola Martinet. A partir de l’estiu, es farà una prova pilot per ampliar voreres. 

El sentit únic del carrer de Sant Jaume, una de les propostes de pacificació de la via recollides al Pla de Mobilitat de Ripollet, haurà d’esperar fins almenys l’aprovació definitiva del document. La regidoria de Mobilitat espera que el pla, la tramitació del qual s’ha endarrerit un any, retorni a l’Ajuntament al mes de juny. Entretant ha reprès les assemblees ciutadanes als barris amb la convocatòria dissabte passat d’una trobada a l’escola el Martinet i, el dissabte 20 de maig, al Casal d’Avis, sobre el carrer de Balmes.
El regidor de Mobilitat Fran Sanchez va explicar a veïns i famílies de l’escola El Martinet, la intenció del govern municipal d’ampliar les voreres del carrer de Sant Jaume, en el tram del carrer de Sant Josep al carrer de la Mercè, suprimint l’aparcament d’una de les bandes. Les places perdudes es recuperaran amb una intervenció al carrer de la Indústria, on l’aparcament en línia passaria a ser de semibateria, informa el regidor. La proposta es testarà a partir dels mesos de juny i juliol, amb una prova pilot que consistirà en la supressió de l’aparcament i el marcatge provisional de l’espai per a vorera.
El regidor de Manteniment i Neteja de la Via Pública, Santos Gómez va detallar els projectes d’inversió per restaurar i pavimentar el sòl d’un solar adjacent a l’escola Martinet, que s’utilitza com aparcament, i per ampliar el patí del centre escolar amb la incorporació d’una franja de terreny del carrer indústria-Font de Can Mas. Els dos projectes formen part del paquet d’inversions amb partida aprovada en el ple municipal d’abril, i han estat demandes del veïnat, el centre o les famílies.

INTERESSOS CONTRAPOSATS
Malgrat això, l’adequació de l’aparcament, amb un pressupost de partida de 50.000 euros que inclou pintura i senyalització, genera opinions contraposades. Si bé s’utilitza per aparcar-hi, el solar està qualificat d’equipament i seria una de les opcions per una futura ampliació de l’edifici del Martinet en cas que prosperi la demanda de ser escola-institut.
En declaracions a Ripollet al dia, Santos va explicar que el manteniment i la reposició de graveta de l’aparcament suposa un cost anual a l’Ajuntament d’uns 15.000 euros pel que la inversió, encara que fos provisional, s’amortitzaria en pocs anys.

PARTICIPAR PER DECIDIR
La represa de les assemblees ciutadanes s’emmarca en la voluntat de l’equip de govern de consultar als ripolletencs les actuacions, més enllà del pla de mobilitat, va justificar Sánchez. “ Si els veïns no veuen bé una actuació, aquesta no es farà”, va dir en referència a les propostes de pacificació de Sant Jaume. En aquest sentit, Santos va fer una crida a participar a les assemblees.
La propera, el dissabte 20 de maig al Casal d’Avis, tractarà sobre la convivència de vianants i trànsit al carrer de Balmes, via on la circulació s’ha tallat puntualment en caps de setmana per esdeveniments especials, com el dia sense cotxes o la festa del Ripollet Cultiva’t, diumenge passat. El dia 23 de maig està previst a més presentar públicament les conclusions de la primera fase d’estudi de les olors de l’Ecoparc. — JJR

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C