Campanya contra l’homofòbia

Destacats Campanya contra l’homofòbia

Ripollet inicia una campanya per garantir la igualtat de tracte en botigues i locals

‘Estima com vulguis’ uneix a deu entitats, a la totalitat d’associacions de veïns i de centres educatius i a prop d’un centenar d’establiments comercials. Els espais amb l’adhesiu de la bandera LGTBI es comprometen a garantir el respecte 

Edificis públics, entre aquests escoles i instituts, els comerços i establiments de restauració associats i les seus de totes les entitats veïnals, a més d’autobusos urbans i alguns locals o paradetes d’entitats de Ripollet exhibiran a partir d’aquesta setmana adhesius amb la reproducció de la bandera LGTBI (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals) i l’eslògan “A Ripollet estima com vulguis”. Amb l’exhibició dels adhesius i cartells, els responsables dels espais es comprometen a no permetre actituds homofòbies a l’establiment i a garantir igualtat de tracte.
Ripollet, que al maig de 2016 va acollir la manifestació descentralitzada de la diada LGTBI a Catalunya i que ha estat un dels primers municipis catalans en crear una regidoria específica de polítiques LGTBI, ha posat en marxa aquesta nova campanya en favor dels drets del coŀlectiu coincidint amb la celebració del dia internacional contra l’Homofòbia, el 17 de maig. El llançament es produeix, però, pocs dies després que l’Observatori contra l’Homofòbia atengues la denúncia d’una agressió patida per dos veïns de Ripollet, durant un acte cultural al municipi, el 29 d’abril passat.
L’Ajuntament, l’observatori català contra l’homofòbia i diverses entitats locals van presentar dimarts, vigília del dia internacional, els adhesius i cartells de la campanya, que es mantindrà de forma permanent. Durant l’acte, en el que també va participar el responsable del servei LGTBI de Navarra, de visita a Barcelona, es va fer una crida a altres entitats perquè puguin sumar-s’hi.
El 2016 la campanya del dia internacional contra l’Homofòbia es va centrar en l’esport, amb el lliurament de cordons de l’arc de sant Martí —la bandera LGTB— als esportistes. “Hem volgut ampliar-ho”, va explicar el regidor Fran Sánchez que, en diverses ocasions, va agrair la implicació del teixit associatiu, ja que sense aquesta “no podríem fer res”, va afegir.
Exhibir l’adhesiu implica compromís i responsabilitat. Pel director de l’Observatori contra l’Homofòbia, Eugeni Rodríguez, trobar-se adhesius a la botiga on es va comprar el pa o al bus i poder-se reconèixer en “la vida quotidiana” resulta significatiu pel coŀlectiu LGTBI, sovint discriminat. L’administració hauria de garantir, va apuntar, que tots els establiments i locals adherits a la campanya compleixin amb atenció igualitària.
En sentit similar es va pronunciar la presidenta de l’Associació de veïns de Sant Andreu i portaveu de les entitats veïnals, Maite Martín, amb un discurs aplaudit. “Totes les associacions de veïns estem conformes a donar pas a tots els veïns i veïnes de Ripollet, però, compte”—va advertir—”perquè hi ha molta feina a fer”. A les mateixes associacions, hi han, segons observa Martín, socis que no accepten la diversitat, oposició que no es exclusiva de la gent gran, ja que moltes parelles joves reprodueixen valors masclistes. “Hem tornat a l’edat de pedra”, va lamentar-se la líder veïnal.
Uns 96 establiments comercials, la totalitat dels associats a la Unió de Comerciants de Ripollet(UCR), les cinc associacions de veïns, les entitats culturals Kanyapollet i Ripollet Rock a més d’escoles i instituts formen part de la campanya en què predomina la participació esportiva: s’hi ha adherit l’escola de Futbol Base Ripollet, el Tennis Taula, l’Handbol, el Hoquei, el Futbol Sala i Patinatge Artístic a més de Parados Unidos que exhibirà els adhesius a les parades del mercat dels dissabtes — JJR

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C