El ple resol el trasllat de la benzinera de Can Mas dos mesos després

Destacats El ple resol el trasllat de la benzinera de Can Mas dos mesos després

Contra pronòstic: El govern va perdre al febrer la votació provisional per modificar el PGM al carrer de Sant Jaume, entre Carrer Font i la Granja. L’acord de dijous permetrà allunyar la infraestructura de l’escola Martinet i preservar l’entorn segur.

Aquesta vegada no hi va haver sorpreses. A diferència del ple de febrer, el punt d’acord per modificar el Pla General Metropolità (PGM) al carrer de Sant Jaume — tràmit urbanístic que possibilitarà allunyar la futura benzinera de Can Mas de l’escola Martinet i preservar els camins escolars—va arribar al ple pactat amb grups municipals com PSC i PDEcat, entre altres. Durant aquests dos mesos hi han hagut converses i s’han negociat contrapartides amb la majoria de representants polítics.
PSC, PDEcat i la regidora no adscrita van canviar dijous passat el sentit del seu vot, de l’abstenció al suport, en els dos primers casos i del no a l’abstenció, en el segon; mentre que ERC va mantenir el vot favorable i C’s es va aferrar al no. El PP es va abstenir.

MAL MENOR
El debat va ser seguit en aquesta ocasió per les famílies del Martinet i per la Plataforma no Benzinera de Can Mas, grups que havien liderat l’oposició al projecte i les negociacions posteriors entre l’empresa promotora de la benzinera i l’Ajuntament de Ripollet per canviar-ne la ubicació . L’acord aconseguit al carrer però, no ha tingut trasllat polític fins ara perquè el govern de Decidim va perdre al plenari de febrer la primera votació provisional.
Els pares i mares del Martinet van seguir el debat amb cartells i pancartes a favor del creixement de l’escola. El missatge feia referència al projecte de ser institut escola i ampliar el patí amb espais naturals, i no al trasllat de la benzinera, ja acordat.
Malgrat estar pactada la votació, Decidim no va evitar en el torn d’intervencions una estirada d’orelles tant per part de PSC i PDEcat, com del portaveu popular, amb qui no s’han reunit, segons va lamentar Víctor Diéguez al plenari.
El regidor socialista Luís Tirado, nou secretari de la formació, va fer un repàs històric dels canvis urbanístics en els terrenys del barri de Can Mas afectats per l’operació per argumentar que els governs del PSC havien previst zones d’equipaments com a sortida al rifi rafe que l’ha enfrontat a Decidim.. “El govern ha menyspreat els grups de l’opoció, amb falta de diàleg, mala gestió i prepotència” va queixar-se el socialista, en referència al mes de febrer. El seu grup va exigir clarificar l’impacte del rentacotxes —es manté al solar inicial—, l’afectació sobre els camins escolars i en els aparcaments de la zona per canviar el sentit del vot. A més era partidari, va explicar, d’una compraventa del terreny i no del trasllat de l’equipament.
Josep Gabarra, portaveu de C’s, va mantenir el no per “coherència” amb la defensa de no més benzineres a Ripollet del seu programa electoral. Responsabilitzant tant als governs de PSC i PDEcat com al de Decidim, va titllar de “nyap” el trasllat 50 metres més enllà. “Can Mas es mereix altres equipaments”, va dir i va insistir en l’alternativa, sense especificar fórmules, d’un punt de càrrega per a vehicles elèctrics enlloc d’una benzinera.
Segons el popular Víctor Diéguez, el consistori disposava d’altres solucions de regulació i econòmiques per aconseguir un resultat més satisfactori. El trasllat no agrada ningú però es valorat com el mal menys lesiu, ja que el sortidor comptava amb tots els permisos legals.
Des d’ERC, la portaveu Lurdes Serra va mantenir el seu sí “per coherència i respecte als acords entre la plataforma, pares i mares i veïns” i la promotora. Amb tot, Serra va instar a la resta de grups a canviar el model de ciutat i fer efectiu el no compartit a més benzineres.
El portaveu demòcrata, Xavier Peñarando, va explicar que el seu grup havia negociat la sortida dels vehicles per un pas del darrera del carrer de Sant Jaume, el trànsit del qual es vol pacificar. “Nosaltres complim els pactes”, va dir en una fletxa encoberta a Ciutadadans i durant la defensa del diàleg.
Contraria com la resta de grups a més benzineres, Mònica Laborda es va abstenir perquè en les negociacions amb l’empresa les alternatives d’usos diferents no havien fructíferat. —JJR

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C