Els projectes d’Institut Escola arriben al Consell Escolar Municipal

Destacats Els projectes  d’Institut Escola arriben al Consell Escolar Municipal

El CEM debatrà dijous la demanda de l’escola Els Pinetons i El Martinet. El Consell Escolar de Els Pinetons ha donat suport unànime a la proposta que encapçalen les famílies. “És viable, si hi ha voluntat política”, diu el director

El projecte d’institut escola, una petició que han formulat en processos independents els centres de primària Els Pinetons i El Martinet, és “viable si hi ha voluntat política” opina el director de l’escola Els Pinetons Carles Cràcia.

Segons informa l’Associació de Famílies (AFA) Pinetons, el Consell Escolar del Centre va aprovar la setmana passada el projecte per unanimitat, amb l’objectiu de recolzar la seva presentació al Consell Escolar Municipal, on està representada tota la comunitat educativa de Ripollet. La reunió del consell està previst que se celebri aquest dijous i previsiblement, es debatran les dues demandes d’Institut escola presentades.

La comunitat educativa local, el consistori i la Generalitat tenen la última paraula perquè aquestes peticions prosperin; del suport dels primers depèn la pressió que pugui exercir-se sobre el Departament d’Ensenyament, que és qui té competències per decidir sobre la tipologia dels centres escolars. Els impulsors del projecte de Els Pinetons s’han reunit de moment amb els partits del PSC, ERC, PDeCAT i PP que, segons les famílies, s’han compromès a recolzar-los. Aquestes trobades formen part de les accions de recerca de suports polítics de l’AFA de cara a l’arribada del projecte al Ple Municipal. El debat es podria produir aquest mateix mes de juny si el Consell Escolar Municipal, previst per demà, dijous, avala la petició.

La demanada d’oferta de secundària a Els Pinetons respon segons el seu director “al sentiment d’una comunitat que vol buscar resposta a les necessitats reals que hi ha a l’escola i al poble a l’hora d’acollir els infants a secundària.” —Redacció

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C