Sant Joan, tradicional i autogestionat

Destacats Sant Joan, tradicional i autogestionat

Revetlla 2017: Divendres, 21 hores parc dels pinetons

Un coŀlectiu de joves de Ripollet, organitzat des de gener amb el nom de l’Aresta, convoca divendres una revetlla al parc dels Pinetons. Taules i cadires, música de DJ i moltes ganes de recuperar l’esperit de les festes de Sant Joan al carrer són els principals ingredients d’una proposta oberta a tothom. Cal portar-se de casa la manduca i la disposició a compartir-la. 

Un sopar “de Traje” no és un banquet amb vestits d’etiqueta sinó una menjada comunitària on tothom porta teca. Amb les ganes de recuperar l’esperit de les revetlles de Sant Joan d’abans, el coŀlectiu jove l’Aresta posa divendres les taules i cadires, les ganes de fer caliu, la barra de bar i la música de Dj i convida a tothom a l’esplanada del brollador del Parc dels Pinetons per celebrar la nit més curta de l’any. Encara no és segur, perquè la setmana passada no estava confirmat el permís, però és possible que hi hagi fins i tot foguera.
“Tenim ganes de reviure el Sant Joan i de fer-ho a Ripollet”, comentava engrescada una de les noies de l’Aresta en la presentació de la iniciativa. El parc dels Pinetons, escenari escollit per la recuperació de la revetlla, ofereix espai per ballar, tirar petards i passar una vetllada entre amics, nens i famílies, destaquen. Com la majoria d’activitats que impulsen, ha estat ideada com una alternativa d’oci juvenil, “no consumista i lliure d’actituds sexistes, racistes o discriminatòries”, puntualitzen. Disposaran de gots retornables, per ecologisme i confien que la festa sigui un punt de confluència d’entitats i veïnat. A més d’entitats locals, l’Aresta ha convidat a casals, ateneus i centres culturals alternatius de la comarca.
A banda de les ganes de gresca, el que no faltarà en aquest Sant Joan d’esperit jove, concepció horitzontal i autogestionat és un tast de coca. Gentilesa de la pastisseria Barón, un dels comerços que coŀlabora amb els joves. “Sense la seva ajuda ens seria molt difícil”, admet Raül, un dels portaveus que agraeix la participació dels Diables de Ripollet (faran una actuació sorpresa, així que, d’una manera o altra, el foc tindrà protagonisme) i a la copisteria H, que els ha imprès els cartells.—JJR .

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C