Ferran Gallego: “L’extrema dreta és producte de la por”

Destacats Ferran Gallego: “L’extrema dreta és producte de la por”

El doctor en història contemporània, Ferran Gallego, va analitzar l’auge de l’extrema dreta en una xerrada organitzada pel Grup d’Estudis Ripolletencs (GER)

“La gent no s’està convertint a l’extrema dreta, sinó que estan patint una devastació de les seves condicions de vida i tenen la impressió que es quedaran enrere i seran esclafats per una nova organització del món”. Així va començar el doctor Ferran Gallego la seva conferència ‘La foscor al final del túnel. L’extrema dreta i la crisi social a Europa’ que el col·lectiu GER va organitzar divendres passat. En el marc del Centre Cutural de Ripollet, el doctor en història contemporània va fer una radiografia del recent repunt dels partits d’extrema dreta arreu d’Europa.

EL CAS DE FRANÇA
Posant el focus en el creixement del Front Nacional de Marine Le Pen a França, el doctor Gallego va destacar la por i la irritació de la població com a motiu del creixement d’aquest corrent polític: “Le Pen guanya a les zones rurals on han estat víctimes de la política agrària de la Unió Europea. La gent té por de perdre els estalvis i les pensions”.
L’autor de llibres com ‘De Munich a Auschwitz: Una història del nazisme’, va posar en relleu l’origen feixista del Front Nacional francès i l’ús d’un discurs populista basat en la crítica als efectes de la immigració i la pèrdua de la sobirania del poble. En aquest sentit, Gallego va concloure que l’actual extrema dreta atreu els que no votarien els partits de dreta però que, en propostes com les de Marine Le Pen, veuen l’opció que els hi aporta seguretat.

PREVENIR EL MAL
La xerrada de Ferran Gallego, també expert en feixisme, és una iniciativa del Grup d’Estudis Ripolletencs que està format per estudiants i titulats en Història i altres disciplines d’estudi del passat.
Sobre la motivació per tractar el tema de l’extrema dreta a Ripollet, un dels membres del GER, Cristòbal Cabrera, destaca: “En un Ripollet positivament plural hem d’estar alerta de possibles penetracions de moviments d’extrema dreta. Hem detectat alguns adhesius relacionats amb grups neonazis i volíem fer aquesta conferència per conscienciar la població del que significa el feixisme readaptat als nostres temps”. —Mónica García

Articles relacionats (per etiqueta)

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C