El Pla educatiu local i la demanda d’escoles-instituts, claus del curs 2017-2018

Destacats El Pla educatiu local i la demanda d’escoles-instituts, claus del curs 2017-2018

Ens endinsem en les actuacions i la història de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca PAH Ripollet-Cerdanyola l’any del seu cinquè aniversari

Després d’escenificar al ple el suport de l’Ajuntament als projectes d’Institut-Escola dels centres de primària El Martinet i Pinetons, Ripollet liderarà aquest 12 de setembre, amb la tornada a l’escola, una nova demanda per prevenir la massificació als instituts.

A través de les comissions del Pla educatiu Local, el municipi té previst demanar a la Generalitat l’ampliació dels dos centres de primària amb l’argument de disminuir la pressió de matriculació als tres instituts públics. Segons les dades disponibles —aquest dijous la regidoria es reunirà amb el departament per tancar i actualitzar dades amb la incorporació de les noves peticions d’ecolarització registrada els mesos d’estiu—, almenys 4.300 escolars s’incorporaran a les aules de primària i uns altres 1.700 ho faran a secundària.

Dels 4.300 alumnes de primària, 3.595 s’escolaritzaran en una de les escoles públiques de Ripollet i 705 ho faran a les concertades; A secundària els tres instituts públics acolliran més de 1.350 alumnes i els dos concertats, 342. La regidoria preveu unes ratios similars al curs 2016-2017; a primària es conserven les mateixes línies que el curs anterior i les ratios de primers i segon d’Eso a la secundària. Els problemes en tot cas, es podrien produir els cursos futurs, aspectes que s’analitzaran a la comissió de planificació secundaria del Pla educatiu Local que serà la responsable de canalitzar la demana d’institut-escola.

El nou curs escolar estarà marcat per l’aplicació del Pla educatiu Local, aprovat al març de 2016. Amb les comissions de treball constituides el 2017—entre les quals destaca la de planificació de secundària per la seva rellevancia— es preveu la posada en marxa i concreció de les primeres accions previstes.
Entre altres, el pla recull mesures per enfortir la formació i participació de les famílies, obrir els equipaments en horaris no lectius. Les mateixes comissions seran les encarregades de decidir i donar prioritat a les mesures indicades al full de ruta. —JJR

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C