El monument a Rafael Casanova, escenari de la Diada 2017

Destacats El monument a Rafael Casanova,   escenari de la Diada 2017

L’actuació destacada de la coral Veus del Vallès, que interpreta Les flors de maig d’Anselm Clàve i les ofrenes florals  marquen l’agenda de la celebració institucional a Ripollet

L’Ajuntament de Ripollet ha convidat a ciutadans i entitats a participar en l’acte institucional que realitza dilluns, a partir de les 10 hores, davant del monument a Rafael Casanova, a la plaça de l’Onze de Setembre. La invitació reprodueix com l’any passat uns versos d’El més petit de tots, de Pere Quart, en que es llegeix: “—És per aquest infant i tots els de la terra que els homes lluitarem fins a morir o vèncer!”. A les primeres hores del matí, entitats, clubs esportius, partits polítics i la corporació municipal realitzaran ofrenes florals a qui va ser l’últim conseller de Barcelona abans de la derrota de l’11 de setembre de 1714.

Previsiblement, la música serà l’eix vertebrador de l’acte. La coral Veus del Vallès, de la Societat Coral “El Vallès”, interpretarà l’himne nacional de Catalunya ‘Els Segadors’ i el “Cant a Ripollet’, adoptat com a himne oficial de Ripollet l’any 2008, amb música d’Antoni Oliva i lletra del ripolletenc iŀlustre Josep Maria Brull (1907-1995).

Altres peces que s’escoltaran són Muntanyes del Canigó, el Cant a la senyera i Les Flors de maig, aquesta darera de Josep Anselm Clavé.
Dilluns de la setmana passada, en el tancament de la revista, la majoria de les entitats no havien confirmat encara la seva participació en l’ofrena floral. En la Diada de 2016, un total de disset grups i associacions locals van fer ofrena.

Avançada al temps
Davant la proximitat de l’1-0, la celebració de la diada, que els últims sis anys ha guanyat pes la vessant més reivindicativa amb les convocatòries de les manifestacions multitudinàries d’Omnium i l’ANC, s’ha accelerat l’inici del curs polític. Ripollet per la independència va reprendre l’activitat a finals d’agost, amb la convocatòria de dues xerrades sobre el futur país el dia 30 i dimarts passat. —Redacció

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C