Crida a la ciutadania a fer-se seu el carrer

Destacats Crida a la ciutadania a fer-se seu el carrer

La jornada sobre rodes, dissabte 16 i el dia Sense Cotxes, divendres 22, tornaran a tancar la rambla de Sant Esteve i el carrer de Balmes, respectivament. Ripollet aprofitarà la celebració per instaŀlar els dos primers punts de càrrega del municipi per a vehicles elèctrics. 

Amb patins, skate, bicicleta, scooter o simplement passejant. El regidor de mobilitat, Fran Sánchez ha animat a la ciutadana a “fer-se seu el carrer” durant la setmana catalana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que té lloc entre el 16 i el 22 de setembre. En el cas de Ripollet, s’allarga fins el diumenge 30 de setembre amb l’objectiu de donar cabuda a totes les activitats organitzades per entitats o amb la coŀlaboració de l’Àrea Metropolitana, serveis municipals i empreses del sector dels transports, sota el lema “Mobilitza’t per un aire més net”.
El programa arrenca aquest dissabte amb el tall de la rambla de Sant Esteve i la convocatòria del concurs fotogràfic per la xarxa Instagram #Ripolletperlamobilitat i inclou diferents accions per promoure formes de desplaçament alternatius al cotxe, com la bici o el transport públic.
Altres activitats de la celebració conviden a explorar com és moure’s per la ciutat amb cadira de rodes, caminant a cegues o en grup i acompanyat de la mascota.

Celebració amb dos diades
La jornada sobre rodes, dissabte 16, a la rambla de Sant Esteve i el dia Sense Cotxes, divendres 22, tornaran a ser els eixos vertebradors de la setmana de la Mobilitat. Seguint un esquema molt similar al de l’any passat —quan es va recuperar el dia Sense Cotxes—, la rambla de Sant Esteve estarà tancada al trànsit dissabte, de 9 a 22 hores mentre que al carrer de Balmes no podran circular cotxes privats ni autobusos en el tram compres entre Padró i Molí d’en Ginesta, el divendres 22, de 9 a 21 hores.
Els talls “simbòlics” d’aquestes vies es van iniciar el 2016 i van permetre “apoderar-nos del carrer”, en paraules de Sánchez. Segons el regidor, l’edició passada no van registrar-se problemes de circulació i va ser “un goig sortir i veure els joves fent activitats en un carrer de Balmes lliure de cotxes”. L’experiència es repeteix, ampliant l’horari dels talls i l’oferta d’activitats.

CIrcuits, jocs i passejades
Entre les novetats, Sánchez va destacar el circuit en cadira de rodes de la jornada sobre rodes, el recorregut a cegues i els jocs de sensibilització del dia Sense Cotxes a més d’una passejada amb gossos, el diumenge 30 de setembre.
El primer circuit ha estat organitzat per l’Associació Funcional per a la Integració Social (AFIS), una entitat de persones amb problemes de mobilitat que s’incorpora al programa i que ha començat a operar a Ripollet; la resta han estat impulsats per la Fundació ONCE, l’institut Lluís Companys i l’Associació Animales Ripollet.
Durant la presentació del programa, dimarts de la setmana passada, Sánchez, que estava acompanyat pel representant d’AFIS, Juan García i de l’associació Animales Ripollet, Mònica Jiménez, va subratllar la coŀlaboració d’entitats i empreses. Com en l’edició anterior, la policia local muntarà un circuit d’educació vial per la quitxalla, divendres 22.
Els participants a les dues jornades podran llogar gratuïtament bicicletes del servei municipal Rbici, provar bicicletes elèctriques als estands de l’empresa Legend eBikes, amb seu a Ripollet, contractar un espai dels aparcaments per a bicicletes Bicibox amb alta gratuïta o obtenir targetes de bus de regal al sorteig del concurs fotogràfic. A més, el dia Sense cotxes, seran gratuïts els viatges en bus entre Sabadell i Ripollet, en les dues direccions, de la línia directa B-5.

mobilitat elèctrica En auge
A banda d’aquestes accions, l’Ajuntament de Ripollet aprofitarà el programa de sensibilització per estrenar els primers dos punts de càrrega de bateries per a vehicles elèctrics del municipi. Les estacions s’instaŀlaran al parc del riu Ripoll i al carrer Escoles, a prop de l’Ajuntament i de l’escola Anselm Clavé, i entraran en funcionament els dies 25 i 26 de setembre. Els dos punts oferiran connexió gratuïta de càrrega ràpida i semiràpida al públic general. Sánchez va explicar que amb aquesta mesura es donava compliment a un acord del ple — si bé pels dos primers s’ha optat per una localització cèntrica i una a l’entrada del municipi, les previsions passen per instaŀlar progressivament punts de càrrega permanents, en diferents zones del municipi— i confia que el desplegament incentivi la mobilitat elèctrica. Actualment, a Ripollet ja hi ha censats una vintena de vehicles elèctrics particulars, la majoria dels quals són cotxes.—Judit Josa

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C