“Això no és una rampa, és un tobogan!”

Destacats “Això no és una rampa, és un tobogan!”

La primera jornada de la setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura posa l’accent en l’accessibilitat i en construir una ciutat inclusiva

—”Compte amb les rampes”—; adverteix un voluntari de l’Associació Fundacional per la Integració Social AFIS.—“Guau, que divertit”!—, replica la jove mentre deixa que la cadira de rodes llisqui pendent a baix. Tres nenes, dues joves i el regidor de Mobilitat Fran Sánchez esquiven les taules de les terrasses i eviten que se’ls tombin les cadires amb l’imperceptible pendent de la vorera de la Rambla de Sant Esteve, entre els carrers Pizarro i Canigo. El president d’AFIS, Juan García guia dissabte el segon circuit en cadira de rodes de la setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. L’inici de la celebració ha posat enguany l’accent en l’accessibilitat a la via pública i la sensibilització. Hi ha més dificultats i obstacles dels que s’imaginen.

RAMPES AMB MASSA PENDENT
Asseguts en una cadira de rodes canvia la perspectiva de la ciutat; els graons de les entrades a comerços i blocs de pisos adquireixen proporcions de gegant. En una renglera de set entrades escollida a l’atzar, només tres portes de la rambla tenen rampa i d’aquestes, tot just una compleix el pendent reglamentari. “Això no és una rampa és un tobogan”, bromeja García assenyalant una de les portes. La inclinació no hauria de superar el 8%, però fins i tot les rampes dels passos de vianant tenen més pendent.

RAMBLES QUE NO SÓN ACCESSIBLES DE DEBÒ
En aquest tram de rambla, de voreres amples i aparentment accessible després de ser reformada, els escocells (forats) dels arbres estan sense cobrir, fet que suposa un perill per les persones en cadira de rodes, persones grans i les que fan servir bastó. i el paviment tàctil dels passos de vianants esdevé inútil per persones invidents perquè no té continuïtat. “És una pena que abans de començar a fer obres d’accessibilitat, els ajuntaments no ens consultin i ho facin malament”, lamenta García. L’associació que presideix ha començat a coŀlaborar amb l’ajuntament en matèria d’inclusió i accessibilitat.

MOCIÓ AL PLE MUNICIPAL
El govern de Decidim té previst portar una moció al ple de dijous 28, la primera mesura per posar els fonaments d’una ciutat inclusiva i concretar un pla d’accessibilitat. El debat hauria de donar pas a “un compromís ferm d’avançar cap a una ciutat que sigui accessible de veritat” diu el regidor Fran Sánchez i continua: “A Ripollet tenim gairebé tots els passos de vianant amb paviment tàctil i malgrat això t’adones que falta moltíssim”
Per Juan García és prioritari: “D’una ciutat més accessible se’n beneficia tota la ciutadania, no només nosaltres. Està comprovat que quan es fa una rampa al costat d’unes escales, tothom acaba utilitzant la rampa. Amb els ascensors passa el mateix”, adverteix el president d’AFIS i recorda que qualsevol pot veure reduïda la seva mobilitat, al fer-se gran o per un accident. Des de l’entitat contemplen l’accessibilitat des de la perspectiva de persones amb mobilitat reduïda però també dels que tenen dificultats sensorials o psíquiques.
Per avançar cap a una ciutat inclusiva, Sánchez proposa “Crear una taula de la diversitat similar a la de polítiques animalistes —formada per entitats, persones i tècnics— i dotar el projecte d’una partida pressupostaria”. En l’elaboració del pla de mobilitat urbana —que des de l’estiu té l’aval de la Generalitat i està sobre la taula dels grups municipals per l’aprovació definitiva— hi van haver trobades amb coŀlectius de persones cegues i es van recollir idees però “no és suficient”. Els Ajuntaments “hem de deixar-nos assessorar“ conclou Sánchez, que cita com a exemple la intervenció de la Brigada Municipal a Sant Andreu, després que una veïna del carrer Lorca mostres els obstacles que es troba en el trajecte des del seu carrer al poliesportiu.

PARLEN ELS PARTICIPANTS
A banda d’assessorar a l’ajuntament, des d’AFiS impulsen accions de sensibilització quan “sorgeix l’ocasió com avui.”(per la jornada de la setmana de Mobilitat) Amb activitats com el circuit, “els nanos veuen les cadires com un joc i això és molt important. La sensibilització comença amb els infants”, diu Juan García. El que segueix són el que van sentir els participants en el segon circuït, mentre a la zona de carpes sonava la cançó Despacito:.
Quan seus a la cadira primer estàs “nerviosa”, “baixar (per una rampa) fa por” però després, “és guais”, “ens ha agradat”, “és cansat però divertit”., “et permet experimentar que se sent, No poder entrar a les botigues per culpa dels graons és molt fort”, Ho expliquen les joves Candela, Gisela, Mireia i Carlota. “A la cadira de rodes t’adones de la realitat” — resumeix Sánchez i segueix: “És una forma de conscienciació brutal, perquè veus el que viuen cada dia les persones amb mobilitat reduïda des de la mateixa perspectiva. No som conscients de les dificultats que tenen.”.
Passa a la pàgina següent

Continua de la pàgina anterior
La primera diada va donar protagonisme al matí a la sensibilització i l’accessibilitat. A la tarda, amb la instal·lació de rampes i altres elements de patinatge i la coŀlaboració de patins solidaris, es va accentuar l’oci. “Ha estat una crida a divertir-se amb bicis, skates... L’acció vol transmetre la idea que el carrer és per passejar” i del vianant, que es desplaça a peu, en bici o qualsevol altre transport no contaminant.
Durant la jornada es va distribuir la guia de transport públic de Ripollet, recent actualitzada. A més es va instaŀlar parada l’RBici —un servei municipal de lloguer gratuït de bicicletes de segona mà que funciona els mesos d’estiu i fins octubre— i els aparcaments per a bicicletes segurs bicibox, amb l’alta gratuïta per a nous usuaris durant tota la setmana de la Mobilitat. Animales Ripollet, que enguany s’ha incorporat a la celebració, va recollir pinso per animals a la carpa.
A la mateixa zona es lliurava informació de la cooperativa Biciclot, que recupera bicicletes en desús en tallers prelaborals l i fomenta el reciclatge de les parts de la bici, així com plànols de la zona de l’àrea metropolitana amb carrils bici, camins verds o zones pacificades. i la seva interacció a transports públics.
La celebració continua divendres, en la diada del dia sense cotxes al carrer de Balmes i s’allarga fins diumenge 30, amb una passejada per a gossos. Altres activitats previstes aquests dies són la bicicletada popular de les Festes del Pont Vell i un circuit sobre rodes en l’espai de la Jugatecambiental del parc dels Pinetons, totes dues diumenge i la posada en marxa de dos punts de càrrega permanents per a vehicles elèctrics .—Judit Josa

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C