La Nit de Tapes i del Comerç consoliden públic i format en la seva tercera edició

Destacats La Nit de Tapes i del Comerç consoliden públic i format en la seva tercera edició

Centenars de ripolletencs van ocupar dissabte el centre ciutat per gaudir de la degustació de productes del mercat i d’actuacions a l’aire lliure. Botigues del centre obertes i la fira comercial nocturna a la plaça de Pere Quart completen una activitat que consolida el seu poder d’atracció, tres anys després d’exhibir muscle del teixit comercial

A recer de la Survival Zombie, una gimcana multitudinària que el novembre de 2015 va envair el municipi de zombies i jugadors, Ripollet va inventar una tradició. La tercera edició de la Nit de Tapes al Mercat Municipal i de la Nit del Comerç al Carrer va tornar a demostrar dissabte la seva capacitat de moure centenars de persones amb la participació de les dues entitats de paradistes del mercat, l’Associació de Venedors i Comerciants del Mercat Municipal i l’Associació de Concessionaris del Mercat Nou, i de la Unió de Comerciants de Ripollet (UCR).
Entre les 20 i les 24 hores de dissabte, la llotja municipal va obrir portes per comercialitzar a un, dos i tres euros els productes alimentaris del mercat, preparats pels mateixos paradistes en format tapa, com deixa clar el nom de la nova fira gastronòmica. Fora del mercat, els comerciants de la UCR van muntar parades a la plaça de Pere Quart i algunes botigues de l’entorn van sumar-se a la iniciativa, mantenint la persiana aixecada durant la nit.

Tal i com va passar en els dues edicions anteriors, la proposta de l’Ajuntament va ser un èxit de participació. Passadissos del mercat arrebossar de nou de comensals, mostradors amb tapes exposades que entraven pels ulls si bé, aquest any, es podien observar més parades del mercat tancades que en edicions anteriors.

Entre les novetats d’aquesta edició ha destacat l’obertura fora d’hores de botigues ubicades als carrers que envolten el mercat i la potenciació de les actuacions d’entitats distribuïdes per espais i racons dels carrers Sol i Padró i rambla de Sant Esteve. L’Associació de dansa 3 Pasos, Ripollet Country i l’Innedit Dance Complex, juntament amb La Careta Teatre van encarregar-se d’animar la nit, mentre a les portes del mercat —on es van instaŀlar taules per les degustacions— els assistents més llançats, i en van ser uns quants, s’atrevien a entonar en un karaoke en viu els èxits d’Alaska i altres temes escollits al moment. La UCR, per la seva banda, va sortejar els premis del concurs infantil El Parany a l’Aparador. Tot plegat configura una tradició que, coordinada per l’Ajuntament, sembla consolidar-se a l’agenda local amb la suma de tots. —Judit Josa

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C