La mobilitat i la convivència centren la segona assemblea de Can Mas

Destacats La mobilitat i la convivència centren la segona assemblea de Can Mas

La iniciativa municipal ‘Barris al cor’ va recollir les propostes en termes de gestió de l’espai públic i de relació veïnal

Una vintena de ripolletencs del barri de Can Mas van participar de la segona assemblea del programa ‘Barris al cor’ impulsat per la regidoria de Participació. En la sessió, es van repassar els suggeriments de la primera assemblea i es van marcar prioritats i propostes concretes que van recollir regidors i tècnics de l’ajuntament.

Pla de gestió del carrer Sant Jaume
Els veïns que es van apropar al parc del Primer de Maig es van dividir en dos grups de treball per tractar en profunditat les propostes en àmbits com la convivència i la mobilitat. La taula per buscar solucions a les queixes veïnals en termes d’espai públic va ser la més nombrosa. Amb la participació del regidor de Mobilitat, Fran Sánchez, els assistents van proposar formes de gestionar qüestions com la falta de visibilitat del pas de vianants del carrer Tamarit, la quantitat d’excrements de gos a les voreres o la instal•lació d’una parada d’autobús amb sostre al carrer València.

Després de l’assemblea, el regidor de Mobilitat va anunciar futures mesures i campanyes en relació a alguns dels temes tractats. El projecte més ambiciós és el pla per reduir el trànsit del carrer Sant Jaume. “És el carrer que més contaminació genera”, destacava el regidor Fran Sánchez. Així, l’objectiu és que el carrer esdevingui d’una sola direcció pels cotxes i l’altra es mantingui només pel pas de l’autobús. Segons indiquen des de la regidoria, el pla es començaria a aplicar a partir del mes de gener i de forma gradual.

Més oferta cultural
La relació entre els veïns també preocupa els ripolletencs de Can Mas. La taula centrada a tractar la convivència al barri va reflexionar sobre temes com l’estigma social, la seguretat i les activitats comuns entre veïns.

En aquest sentit, van extreure tres conclusions clares. Primer, proposen descentralitzar l’oferta cultural i apropar-la al barri. En aquests àmbit, els tècnics de l’ajuntament van posar sobre la taula la creació d’una comissió veïnal. En segon lloc, destaquen que la sensació d’inseguretat s’ha de gestionar creant nous punts de trobada per augmentar la relació entre les persones del barri. Finalment, suggereixen que els presidents de les comunitats de veïns de Can Mas es reuneixin puntualment, una proposta que ja funciona a barris de Sabadell. “Ens comprometem a fer valdre les conclusions recollides i les intentarem complir encara que no es pugui fer de forma immediata”, destacava en David Fontanals, regidor de Participació. En la segona sessió de ‘Barris al cor’ l’afluència va ser menor a la primera trobada i alguns veïns no es mostraven del tot convençuts a l’inici de les converses. “No és fàcil fer partícips els veïns i puc arribar a entendre aquest escepticisme perquè no tenim una cultura política que faci possible la participació directa amb les persones”, deia Fontanals. —Mònica García

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C