Els zombies ataquen de nou: la segona nit de morts vivents espera atreure 1.200 jugadors

Destacats Els zombies ataquen de nou: la segona nit de morts vivents espera atreure 1.200 jugadors

Entre la Gimcana i el pilla-pilla, la nit dels morts vivents tindrà lloc el 25 de novembre en un espai acotat. Bars i restaurants seran zones segures

El dissabte 25 de novembre Ripollet es tenyirà de sang. El Survival Zombie, un joc entre la gimcana i el pilla-pilla que s’ha posat de moda a l’Estat espanyol des de fa mitja dècada, espera omplir de nou els carrers de Ripollet de zombis i altres criatures terrorífiques en la segona edició del Survival Zombie Real Game que acull la ciutat vallesana. En aquesta ocasió, la Unió de Comerciants de Ripollet (UCR) i el Gremi d’Hostaleria del Vallès Occidental i el Barcelonès han arribat a un acord amb l’empresa organitzadora, World Real Games (WRG) per repetir un esdeveniment que l’any 2015, en la seva primera edició a Ripollet, va atreure uns 2.500 visitants.
L’Ajuntament participa en la iniciativa si bé en aquesta ocasió es limita a cedir els espais i les infraestructures, sense aportar-hi finançament, segons va explicar el regidor de Joventut, Oriol Mor dimarts de la setmana passada.

Oci alternatiu a l’espai públic
Presentada com una proposta d’oci “alternativa” i responsable —els jugadors no poden consumir alcohol i el 7% de les entrades es destina a la ONG Educo per a nens i nenes en edat escolar—, Mor va emfatitzar “l’ús de l’espai públic” per a ”activitats d’oci diferents que promouen sortir al carrer”.
El Survival Zombie és un joc “apocalíptic”, segons la definició de l’empresa, en el que, a partir d’un guió, els jugadors —anomenats supervivents— han d’evitar durant les set hores de durada del joc caure en mans dels grups de zombies i ser infectats. “Es tracta de posar-te en una història creada per tu, viure de ple la teva pròpia pel·lícula, acompanyat dels teus amics, per viure una nit plena d’adrenalina, por, estratègia, tàctica i moltes carreres per no ser atacat per cap zombi; i si això passa, pots maquillar-te com ells i continuar el joc perseguint els teus amics”, detalla el creador del joc, Diego de la Concepción. Fugint dels zombis, els supervivents poden arribar a cobrir entre 15 i 30 quilòmetres caminant i corrent en una sola nit, motiu pel qual es presenta també com una proposta d’oci amb trets esportius.

Compra l’entrada més barata a la botiga
En la presentació a Ripollet, el regidor de Joventut va destacar la implicació de les associacions de comerciants i restauradors, que han contactat amb l’empresa i impulsen l’esdeveniment. Les entrades per jugar la nit del 25 de novembre es comercialitzen a un preu reduït de 22 euros les primeres setmanes i 27 la última setmana en setze botigues i establiments de la Unió de Comerciants de Ripollet (llistat complert al web de l’entitat ucripollet.cat/ucr/) i per internet (30 euros per jugador, per al públic general). Els organitzadors han posat, de moment, a la venda 1.200 entrades, si bé preveuen la possibilitat d’ampliar l’oferta en funció de la demanda. El joc també permet participar-hi com a zombie, actuant al costat d’una cinquantena d’actors i figurants professionals, al preu de dos euros si el jugador es porta la disfressa de casa i de 15 euros si es maquilla als estands del joc.

Espai de joc més limitat que el 2015
La infecció dels zombies estarà més limitada que en l’edició del 2015 ja que l’acció tindrà lloc en un espai acotat del municipi que, de moment, es manté en secret amb la intenció de sorprendre els jugadors. A l’inici del joc, aquests reben un mapa i la cartilla amb els segells, junt amb el mocador verd que els identifica. El material es reparteix al Ckeck-in, l’espai on s’acrediten zombies no professionals i supervivents, la situació del qual es farà pública uns dies abans de l’esdeveniment.
Alguns bars, restaurants i establiments d’oci nocturn de Ripollet agremiats al Gremi d’Hostaleria es convertiran en espais lliures de zombis. A canvi de consumir un refresc o un entrepà —l’alcohol en teoria no està permès—, els supervivents podran descansar-hi i utilitzar el bany sense por de ser atacats
Amb el mateix zel amb el que mantenen en secret l’espai de joc, els organitzadors guarden el guió de la història. Únicament Mor, que va convidar als visitants a les activitats que es faran el mateix dissabte 25 dins del Dia Internacional contra la violència de gènere vers les dones— va avançar que l’edició del 2017 introduiria la perspectiva de gènere al joc, amb una “història feminitzada” al coincidir amb el dia de denuncia de la violència masclista.

En solitari: Més activitats d’oci
Fugir dels morts vivents no serà l’únic repte de l’edició 2017 del Survival Zombie. A diferència de fa dos anys, l’esdeveniment se celebra en solitari, al no coincidir amb la Nit de Tapes ni amb la nit del comerç al carrer. “Per si sol ja té èxit”, augura Mor. La de Ripollet serà la 138 a edició del joc que es disputa els últims cinc anys en diferents municipis de l’estat i en països de parla castellana. “Mou molta gent, que vindrà a comprar entrades a les nostres botigues”, va destacar el president de la UCR, Sergi Samper, en dies que el comerç local se suma a una setmana de descomptes i promocions. Samper va reivindicar la necessitat de més oci al poble “Trobem a faltar activitats perquè la gent és quedi aquí els caps de setmana”, va afegir. —Judit Josa

Articles relacionats (per etiqueta)

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C