Ripollet s’adhereix al manifest unitari, centrat en la sensibilització i lluita contra les violències sexuals

Destacats Ripollet s’adhereix al manifest unitari, centrat en la sensibilització i lluita contra les violències sexuals

Tots els actes commemoratius i de denúncia es concentren dissabte al matí amb la representació d’una obra de teatre i debat posterior, un vermut musical i la lectura del text de denúncia de la periodista Mònica Planas

La lectura del manifest unitari del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones, a les 13.00 hores de dissabte al Patí del Centre Cultural i l’actuació del grup Leyra en un vermut musical al mateix espai seran els actes centrals del 25 N a Ripollet. El programa, que inclou també la representació de l’obra de teatre “El Sopar de les princeses”, de la companyia La Porta de fusta i un debat posterior entre els assistents (a les 11.30 hores de dissabte), ha estat preparat per la Taula Feminista, les representants de la qual s’encarregaran de la lectura del manifest unitari. El que segueix són algunes de les idees destacades del manifest impulsat per l’Institut Català de la Dona i al que s’han sumat la majoria d’institucions catalanes, com ha fet el consistori de Ripollet:

“Estem reivindicant els nostres drets fonamentals. La violència masclista no és un problema de les dones. És un problema de tothom, tots i totes. I no són casos aïllats ni inevitables. Les dades són alarmants i només com a societat podem eradicar-la.”

“Encara vivim en una cultura masclista que ha normalitzat les conductes delictives contra les dones. Ja n’hi ha prou. Cal construir una societat que no toleri la violència masclista. I no és un desig ni un somni: és una necessitat urgent.”

“Estem tipes de tanta violència sexual. (...) Estem tipes de ser notícia, de convertir les dones assassinades en xifres, de ser víctimes, que ens matin, que ens insultin, que ens grapegin, que ens violin, que ens vexin, que ens utilitzin. I tot, només pel fet d’haver nascut dones”.

Ripollet s’adhereix al manifest unitari, centrat en la sensibilització i lluita contra les violències sexuals Imatge de El Sopar de les Princeses, una obra de teatre que analitza la relació entre la publicitat i els models de gènere, com condicionen la nostra forma d’entendre les relacions humanes i les conseqüències que això pot tenir en la vida.

Després de la representació , dissabte a les 11.30 hores al Kftí, tindrà lloc un fòrumdebat. —F: Cedida 25 N: DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA VERS LES DONES

El text del manifest redactat per la periodista Mònica Planas apeŀla a tots aquells que permeten que es perpetuï la violència masclista, des dels violadors i maltractadors als professionals de la comunicació i el dret, i a tothom que amb el seu silenci esdevé còmplice. “Avui us assenyalarem”, resa.

“-Als violadors: (...) No és no, sempre. I quan sentis no, ni ens toquis.(...) Mai, en cap cas, la pèrdua de consciència és sinònim de consentiment.

-Als abusadors: (...) Cap càrrec, cap responsabilitat, cap autoritat és més important que la nostra llibertat. No teniu cap poder sobre el nostre cos.

-Als assetjadors: (...)Les dones som lliures per decidir amb qui volem estar i, sobretot, amb qui no volem estar. Tots els actes commemoratius i de denúncia es concentren dissabte al matí amb la representació d’una obra de teatre i debat posterior, un vermut musical i la lectura del text de denúncia de la periodista Mònica Planas

-Als maltractadors: (...). Sou criminals. Les dones no som propietat de ningú.”

I també: “Als i les que calleu però sabeu què passa: Presentadors i presentadores de televisió que feu espectacle de la violència masclista; Periodistes i mitjans de comunicació que quan informeu de la violència contra les dones dieu que les dones es moren.

A les dones les maten; Professionals de l’audiovisual que perpetueu els tòpics que atempten contra les dones; Empresaris de l’oci nocturn que utilitzeu les dones com a reclam dels vostres negocis; Professionals de la judicatura, l’advocacia, la medecina forense, i cossos policials que infravaloreu les denúncies de les dones: el vostre àmbit és essencial per eradicar la violència masclista.”

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C