Premiat el projecte de Càtering social d’Aturats en Acció de Ripollet

Destacats Premiat el projecte de Càtering social d’Aturats en Acció de Ripollet

Ripolab, una altra proposta de Ripollet  a concurs, va ser seleccionada entre els 10 primers finalistes tot i que finalment no ha estat premiada

La proclamació aquest dilluns dels premis de la quarta edició del concurs d’Idees Innovadores per a reptes socials va desembocar en alegria a Ripollet. El projecte de Càtering Social ”menjar bo i just”, elaborat des d’abril per Aturats en Acció de Ripollet, amb la coŀlaboració del Patronat Municipal d’Ocupació, ha guanyat un dels quatre premis del concurs comarcal. A banda del guardó econòmic de 2.500 euros, des de l’entitat valoren l’assessorament especialitzat i l’acompanyament tècnic que comporta el guardó. El projecte que impulsen cinc persones de l’entitat podrà convertir-se ara “en realitat i esdevenir una cooperativa”. Així ho explica Manel Navarro, un dels portaveus de l’Associació Aturats en acció, que dimarts de la setmana passada va participar en l’acte de presentació.

Explica Navarro que la idea de Càtering social:”menjar bo i just”, va sorgir de la necessitat de trobar feina, primer, i de constatar, després les dificultats de seguir una bona alimentació en determinats coŀlectius de gent gran, o famílies en situació de vulnerabilitat.

Consisteix en “prestar serveis de càtering, oferint menjars equilibrats en quant a dieta i preu, a una part de la població que pateix limitacions per fer front a les seves necessitats diàries. També pretén oferir serveis a empreses, entitats i escoles i tenen en projecte constituir-se com a cooperativa de treball associat”, segons la presentació del premi.
Es per això que els àpats que volen servir tenen en compte tant la qualitat nutricional del plat com el preu just. D’altra banda, Aturats en acció preveu iniciar en breu cursos de cuina a la seu del Patronat d’Ocupació, entre altres formacions anunciades.

En la quarta edició del premi s’han presentat 40 projectes a concurs, dels quals el jurat en va seleccionar 10. D’aquests, dos estaven gestats a Ripollet: el premiat Càtering Social i Ripolab Ripollet. El lliurament dels guardons — en total s’han premiat quatre projecte— tindrà lloc el dia 13 de desembre a Sabadell . —Judit Josa

Articles relacionats (per etiqueta)

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C