El pla de mobilitat sostenible inicia per fi el seu recorregut

Destacats El pla de mobilitat sostenible inicia per fi el seu recorregut

Els grups municipals van donar-li el vist i plau al ple de desembre, un any i mig després de la seva aprovació inicial.

El regidor de Mobilitat i Transports públics va justificar el retard en la lenta tramitació administrativa iniciada el 2016 amb l’exposició pública del pla durant 45 dies. El pla no va obtenir l’informe ambiental favorable fins al juliol de 2017, moment en què es va iniciar l’estudi de les al·legacions presentades pels grups del PSC, C’s, ERC, dues associacions de veïns i una AMPA, a més de les aportacions recollides en les assemblees de barris.

La redacció definitiva del pla es va iniciar al setembre de 2017. El govern es va comprometre a finals d’any a activar la taula de mobilitat de forma immediata i a iniciar les actuacions del pla, aprovat per unanimitat al ple el mes passat. PDeCAT va reclamar l’execució de les mesures previstes en l’ordenament dels desplaçaments; ERC, que va qualificar el pla d’eina necessària, va posar sobre la taula la implicació i aportacions del grup republicà en aquesta materia, alhora que la seva portaveu Lurdes Serra es queixava tant per la lentitud en el seu desenvolupament com per l’execuació d’algunes accions plantejades abans d’aprovar-se el document definitiu.

Entre les onze aportacions republicanes, Serra van destacar l’estudi específic pel centre ciutat amb l’objectiu de dignificar la zona i contribuir a la dinamització del comerç de proximitat.

Per la seva banda, el socialista Lluís Tirado va fer un repàs de les 12 al·legacions incorporades al document a petició del PSC i entre les qual es troben propostes per reduir el trànsit relacionades amb els carrils bici, el bus exprés, els semàfors o la c-58. Des del PSC també es va reivindicar l’impuls de nous eixos cívics; els camins escolars i millores en zones com el centre urbà, o el carrer de Sant Jaume. “Ningú ens i pot dir que el PSC no treballa pel municipi des de l’oposició”, va senyalar Tirado durant la seva intervenció.

El ple municipal va reafirmar a proposta del grup socialista el seu compromís amb l’accessibilitat universal i instarà al govern espanyol a dotar de recursos i calendaris la seva aplicació. A més demanarà a la Generalitat que paralitzi la substitució dels comptadors de llum per models intel·ligents fins que no es garanteixi la seva seguretat per la salut i la protecció de dades dels usuaris. Aquesta última proposta va ser defensada per la regidora no adscrita, Mònica Laborda. —JJR

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C