El premi nacional de literatura 2009 inaugurarà l’Any del Llibre de Ripollet

Destacats El premi nacional de literatura 2009 inaugurarà l’Any del Llibre de Ripollet

El Consell d’Administració del Patronat Municipal de Cultura ha aprovat la declaració de l’Any del Llibre per a l’any 2018. Seguint la iniciativa sorgida el 2016 amb la celebració de l’Any Lorca a Ripollet i l’Any Clavé el 2017, la declaració de l’Any del llibre s’inspira en un doble objectiu. Per una banda, la celebració té com a finalitat augmentar el gust i el plaer per la lectura entre la població de totes les edats. Per l’altra, es vol transmetre la idea de la lectura i l’accés als llibres com un dret bàsic dels ciutadans, i un instrument que permet accedir a la informació i al coneixement, i per tant, construir una societat més justa, igualitària i crítica.
El Patronat Municipal de Culgura ha fet una crida perquè totes les entitats i agents socials, culturals i educatius del municipi participin a la commemoració. Al llarg del mes de febrer s’obrirà un període de recollida de propostes i es constituirà una comissió oberta, encarregada de preparar el programa. Els promotors de l’Any volen centrar esforços en el foment de la lectura, l’impuls i la millora de la comprensió lectora, l’enfortiment de la creació literària i la difusió dels autors locals i l’establiment d’uns vincles sòlids i estables entre els llibres, la ciutat i les persones.

La Diada de Sant Jordi coincidirà amb la data central de la celebració de l’Any del Llibre, amb una àmplia programació d’activitats culturals i artístiques i amb el llibre i la lectura com a element principals, si bé el primer gran acte de l’Any està previst que tingui lloc el 28 de febrer. El Teatre Auditori del Mercat Vell acollirà una trobada de Clubs de Lectura de les biblioteques del Vallès Occidental, durant la qual els lectors i membres dels clubs podran conversar amb l’escriptor basc Kirmen Uribe, Premi Nacional de Literatura a l’any 2009 i autor d’històries com Bilbao-New York-Bilbao, Lo que mueve el mundo o La hora de despertarnos juntos.
La celebració de l’Any del Llibre a Ripollet servirà per a engegar la preparació d’un Pla municipal de foment de la lectura, una eina que impulsarà les línies estratègiques per al desenvolupament i el foment de la lectura a Ripollet en els pròxims anys. — Redacció

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C