Ripollet s’adhereix a la campanya de Fadda “Sóc Responsable” per identificar mascotes

Destacats Ripollet s’adhereix a la campanya de Fadda “Sóc  Responsable” per identificar mascotes

Els propietaris d’animals domèstics podran posar el xip, obligatori per llei, a preus reduïts fins al maig

Amb el lema “Sóc responsable”, FADDA, entitat que assessora la Taula Animalista ha posat en marxa aquest 2018 una nova campanya per a la identificació de gossos, gats i/o fures, obligatòria per llei, a preus promocionals. La campanya, a la qual s’ha tornat a adherir Ripollet, estarà vigent fins el 5 de maig i té com a principal objectiu combatre els abandonaments d’animals. La promoció estarà disponible a Ripollet als centres veterinaris Faunarama (c. de Sant Jaume 77), Centre Veterinari De Ripollet (c. de Sant Lluís, 2, bxs) i Faunarama 2 (c. de Ntra. Sra. Dels Angels, 16).

Cada any més de 30.000 animals són abandonats a Catalunya, una mitjana de quatre animals cada hora. La causa principal de l’abandonament és la manca de control de la natalitat La regidoria de Protecció Animal ha fet una crida a la ciutadania perquè és beneficiï d’una campanya que pretén identificar i esterilitzar el màxim nombre d’animals, explicar els avantatges d’esterilitzar els animals tant per la pròpia mascota com per les persones i, sobretot, reduir l’abandonament d’animals.
Els propietaris d’animals domèstics estan obligats per llei a identificar les seves mascotes, amb el microxip i la xapa corresponents, i de registrar-los al cens municipal, que és gratuït. Malgrat això la majoria dels animals de Catalunya no estan esterilitzats ni identificats. Així, a Ripollet només hi ha 1.148 animals registrats al cens oficial català Amoc. D’aquests, 1.089 són gossos, 56 gats i 3 fures.

Des de FADDA expliquen que encara hi ha molta gent que creu que esterilitzar és perjudicial per als animals o que, si més no, creu que no aporta cap benefici. En conseqüència, es produeixen moltes cadellades no desitjades. També hi ha qui pensa que la identificació no és necessària, especialment quan es tracta de gats, i la realitat és que molts animals que arriben als centres d’acollida no són abandonaments sinó pèrdues que es produeixen per accident. “Estar ben informat, identificar i esterilitzar l’animal de companyia és contribuir al seu benestar”, recorden des de FAADA. —Redacció

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C