PSC i Catalunya En Comú Podem demanen que s’estudi la viabilitat dels projectes d’escola-institut de Ripollet

Destacats PSC i Catalunya En Comú Podem demanen que s’estudi la viabilitat dels projectes d’escola-institut de Ripollet

Els grups han presentat una resolució conjunta al Parlament de Catalunya

En la primera dècada de segle, Ripollet va passar de tenir sis escoles públiques i deu línies educatives a vuit centres d’educació primària i quinze línies. Tant per la Generalitat com pel consistori va ser evident la necessitat de construir un institut, el quart del municipi, per absorbir els alumnes de les dues noves escoles en el seu pas de primària a secundària.

La crisis econòmica però va enterrar la pretensió d’un nou edifici i el departament d’educació va decidir en solitari ampliar els espais docents dels instituts públics — en la majoria de casos reconvertint espais comuns com ara bibilioteques en aules i a costa de massificar-los— i concedir els permisos perquè una escola concertada tires endavant el seu projecte d’ampliació a secundaria.

Quatre anys després, el 2016, un estudi encarregat per l’Ajuntament constatava la necessitat de nous espais de secundària i per a estudis post-obligatoris alhora que treia a la llum els problemes educatius que arrossega el municipi pel que fa al nivell d’estudis de la seva població, inferior a les mitjanes catalanes.
Fins aquí el resum de l’argumentari de la resolució que els grups parlamentaris del PSC-Units i de Catalunya en Comú Podem han entrat al parlament de Catalunya per demanar la creació dels instituts escola El Martinet i Els Pinetons. El text demana que s’insti al govern de la Generalitat a estudiar la viabilitat dels projectes proposats per les comunitats educatives dels dos centres i que se’ls doti de pressupost. Presentats com una solució als problemes educatius i de massificació, els dos projectes tenen el suport unànime del ple de Ripollet — JJR

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C