Ripollet busca persones que vulguin exercir de defensor/a de la Ciutadania

Destacats Ripollet busca persones que vulguin exercir de defensor/a de la Ciutadania

L’Ajuntament ha obert un procés perquè particulars, entitats i coŀlectius puguin presentar candidatures fins el 10 d’agost

L’Ajuntament de Ripollet obrirà al juliol una convocatòria pública per optar a exercir el càrrec de Defensor/a de la ciutadania, una figura equivalent al Sindic de Greuges català i que vetlla per protegir el veïnat davant de possibles abusos de l’administració.
El termini per presentar les candidatures estarà obert del 2 de juliol i fins el 10 d’agost segons la convocatòria municipal. Durant aquests dies, les persones interessades hauran de presentar a l’OAC el curriculum vitae, una carta de motivació i una proposta de desenvolupament del càrrec.
El reglament del Defensor/a de la Ciutadania, reformat recentment, preveu també que les associacions i col.lectius de Ripollet puguin presentar candidats. En aquest cas hauran d’incorporar a més a més un document què exposi els valors de la persona candidata.

Requisits
Segons estableix el propi reglament, per ser Defensor/a de la Ciutadania cal complir els requisits següents:
·Ésser major d’edat i gaudir de plenitud de drets civils i polítics.
·Tenir la condició política de català o catalana, d’acord amb el que estableix l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.
·Estar inscrit al padró municipal d’habitants de Ripollet.
En la convocatòria també es recorda que ser Defensor/a de la Ciutadania és incompatible amb:
·Qualsevol mandat representatiu.
·El compliment de funcions directives en partits polítics o sindicats.
·Tenir qualsevol vincle contractual professional, mercantil o laboral amb l’Ajuntament de Ripollet i/o dels seus organismes dependents.
·Haver estat càrrec electe els quatre anys anteriors.
El càrrec del sindic local està vacant des de principi d’any, quan el seu primer i fins ara únic defensor de Ripollet, Joan Ramon Costa va presentar la dimissió al haver-se superat el mandat pel qual va ser escollit l’any 2006. El servei està des d’aleshores suspès temporalment fins que finalitzi el procés de relleu al capdavant de l’oficina. En paraŀlel, s’ha ampliat i adaptat el reglament del servei, constituït al 2006 i s’han definit nous objectius com la descentralització. L’oficina del defensor/a, que des de l’any 2011 havia estat ubicada al carrer Lorca, ha estat cedida als Jutjats de Pau i les noves dependències així com la recuperació del servei estan a l’espera que s’ocupi la vacant.
La figura del defensor/a de la ciutadania, implantada en prop d’una quarantena de poblacions catalanes, té com a principal encàrrec defensar els drets fonamentals i les llibertats públiques dels veïns de Ripollet, per la qual cosa supervisa les activitats de l’Ajuntament i els seus organismes autònoms i intervé en conflictes propers. — Redacció

Foto: Ajuntament de Ripollet (www.ripollet.cat)

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C