El Dia de l’Orgull LGTBI se celebra a Ripollet durant un mes i culmina la nit del 21 de juliol

Destacats El Dia de l’Orgull LGTBI se celebra a Ripollet durant un mes i culmina la nit del 21 de juliol

La festa final del Dia de l’Orgull aspira consolidar-se en la seva segona edició com a punt de trobada de la comunitat LGTBI barcelonina i diada feminista de celebració de la diversitat.
El programa d’actes va iniciar-se el 28 de juny, dia de l’Orgull, amb la posada en marxa dels primers semàfors inclusius del municipi i l’aprovació d’un pla local LGTBI, pioner a l’àrea de Barcelona

La Nit de Bruixes, una nit de foc d’arrel feminista que va deixar de celebrar-se el 21 de juliol de 2016, ha trobat el seu relleu en la festa del Dia de l’Orgull LGTBI. La segona edició de la vetllada aspira a consolidar la data com a punt de trobada de la comunitat gai, lèsbica, trans, bisexual i intersexual de les comarques de Barcelona i alhora, conservar l’esperit feminista que identificava la, avui estroncada, Nit de Bruixes. Ho va explicar el regidor de Polítiques LGTBI, Fran Sánchez, i els representants d’entitats que el 21 de juliol participen a la vetllada, en la presentació, dimarts de la setmana passada, del programa del 28 de juny, Dia de l’Orgull LGTBI.

Festa i reivindicació
La pluja de dijous passat va impedir hissar per tercer any consecutiu la bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí i l’emblemàtica figura del pollet. La lectura del manifest, a càrrec del novell coŀlectiu feminista Belladona, es va haver de suspendre pel clima. Per contra, el ple va aprovar amb el vist i plau de tots els grups polítics el primer Pla local d’igualtat per a la diversitat afectiva sexual i de gènere (2018-2022) i el nou semàfor inclusiu de la cruïlla de rambla de Sant Jordi amb Pau Casals, donava pas amb la representació lluminosa de parelles del mateix sexe. La celebració va arrencar dissabte, amb les actuacions de la cantautora Ona Osuna i els grups Skartxa i Skalivada PD a les Nits d’acústics del Centre d’Esplai l’Estel —una de les entitats que ha sumat els seus actes al programa— i es reprendrà el 20 de juliol, amb la projecció al Cinema a la Fresca del premiat drama romàntic Call me by your name. El film, basat en una novel·la homònima, narra l’enamorament de dos joves.
El matí del dia 21, quan se celebra la revetlla, Ripollet Rock organitza un vermut Tapa’n Roll, inclòs al programa. Rockin Tenders i Namelass Band reivindicaran amb la seva actuació la igualtat. A les 20 hores tindrà lloc la festa al parc del Riu Ripoll. A més d’exhibicions de dansa —amb números creats específicament per la reivindicació— i concerts de diversos grups musicals —tots ells amb components femenins i de la comunitat LGTBI— i alguns populars i coneguts es realitzarà la lectura del manifest.
La idea que la diada és molt més que la festa d’un coŀlectiu es potenciarà amb la invitació a totes les associacions de veïns a sostenir la pancarta del moviment.. Fins el 21 de juliol, es pot veure al Centre Cultural l’exposició Homosexuals i Transsexuals a la Història de Barcelona, que recull les petjades de la diversitat afectiva sexual i de gènere al llarg de la història així com la persecució i defensa a la que han estat sotmeses. — JJR

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C