Més de 1.500 infants i joves s’han inscrit als casals d’estiu per fer activitats esportives i de lleure

Destacats Més de 1.500 infants i joves s’han inscrit als casals d’estiu per fer activitats esportives i de lleure


L’oferta s’ha ampliat enguany amb propostes per a joves de 16 a 17 anys i la incorporació de les instal·lacions de l’Institut Lluís Companys

Coincidint amb l’inici de les vacances escolars, desenes d’infants i joves van iniciar el passat 25 de juny alguna de les activitats de lleure i esportives que ofereix la ciutat per aquest sector de població.
En total més de 1.500 nens, nenes i joves participaran fins al 21 de juliol a les activitats organitzades per les dotze entitats que enguany han preparat les propostes estiuenques d’aquest mes de juliol.

De Casals als 16 anys
Aquest 2018, l’oferta d’activitats, que està adreçada en general als infants de 3 a 14 anys, s’’ha ampliat amb casals destinats a joves de 16-17 anys. És el cas, per exemple, dels casals de l’Ampa Tatché, La Gresca, L’Estel, el Bàsquet Sant Gabriel i el Club de Tennis Ripollet.
As espais destinats habitualment per a fer aquestes activitats d’estiu, s’ha sumat en aquesta edició l’institut Lluís Companys, que acull la proposta esportiva de l’Associació Futbol Sala Ripollet.
L’organització de les activitats ha estat coordinada per la Comissió de casals d’estiu de lleure i esportius, integrada per representants de totes les entitats organitzadores de Casals d’Estiu, personal tècnic de l’Ajuntament de diferents departaments i representació política.

Tandem entitats Municipi
A més del Patronat Municipal d’Esports, les entitats que han organitzat activitats per a infants i joves són CE la Gresca, CE l’Estel, AMPA Ginesta, Ampa Enric Tatché, AMPA Gassó i Vidal, Afa Els Pinetons, AFI el Martinet, Escola de Futbol Base Asociación Deportiva, Club Tenis Ripollet, Bàsquet Sant Gabriel, Associació de Futbol Sala Ripollet i el Club de Fútbol Ripollet.
Des de l’Ajuntament es gestiona les peticions i demandes de les diferents entitats i regula la normativa d’ús d’instal·lacions municipals per aquestes activitats d’estiu. Igualment, cedeix gratuïtament els espais municipals, assumint les despeses de neteges i subministres (llum, aigua i gas) de les instal·lacions cedides. El consistori atorga a més una subvenció per les entitats que organitzen directament els casals i campus en concepte de suport a la contractació de personal.
El canvi de model impulsat per l’ajuntament l’estiu de 2017 va provocar l’any passat crítiques durant el període d’inscripció, un fet que aquest any s’ha pogut corregir— Redacció

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C