Ripollet es mulla per l’esclerosi múltiple infantil

Destacats Ripollet es mulla per l’esclerosi múltiple infantil

La piscina municipal omple l’aforament, diumenge,  coincidint amb la 25 edició del Mulla’t

Diumenge se celebrava la 25a edició del ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’ en la que com en edicions anteriors, participava la piscina descoberta del poliesportiu municipal. Passat migdia, la piscina va deixar de vendre entrades perquè l’aforament estava ple, en una edició de la campanya solidaria dedicada a infants afectats per esclerosi múltiple.
El Mulla’t és una campanya solidaria que pretén donar a conèixer l’esclerosi múltiple, una malaltia degenerativa que afecta més de 7.500 persones, amb accions dinàmiques i divertides. Unes 600 piscines d’arreu de Catalunya, entre aquestes la de Ripollet s’han sumat a la campanya de 2018 i en total s’han recaptat 350.000 euros que aniran destinats a la investigació de l’esclerosis múltiple infantil.
Malgrat que més de 110.000 persones van participar al Mulla’t nedant en algunes d’aquestes piscines, la malaltia encara és molt desconeguda, segons la Fundació per l’Esclerosi Múltiple, FEM; que organitza la festa solidaria des dels seus inicis. La FEM intenta des de la seva fundació, l’any 1989, millorar la qualitat de vida dels afectats i donar a conèixer la malaltia a la societat. Les ajudes recaptades en la campanya del Mulla’t i altres iniciatives solidaries permeten continuar amb la investigació per trobar una cura definitiva o tractaments cada vegada millors per als pacients.
Ripollet ha aportat el seu granet de sorra amb la venda d’articles de la Fem davant de la piscina, durant el matí de diumenge, i els metres solidaris que han aconseguit nedar els participants. Els articles solidaris relacionats amb l’esdeveniment encara és podran aconseguir durant aquesta setmana al vestíbul de la piscina coberta.
Cap al migdia va tenir lloc el salt coŀlectiu a l’aigua, símbol de solidaritat amb els afectats. El recinte va haver de tancar portes als que no tenien abonament ja que van omplir l’aforament de les piscines aconseguint una plena participació per part dels ripolletencs i ripolletenques. Els diners recaptat es destinen als afectats més petits que representen entre un 3 i un 10% de les persones diagnosticades de la malaltia. 

Articles relacionats (per etiqueta)

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C