Ripollet tanca amb una festa la commemoració del Dia de l’Orgull

Destacats Ripollet tanca amb una festa la commemoració del Dia de l’Orgull

La segona trobada tindrà lloc al parc del Riu Ripoll per segon any consecutiu i pretén congregar a veïns de Ripollet i a la comunitat LGTBI de l’àrea de Barcelona després que altres municipis hagin realitzat les seves celebracions i marxes

Ripollet tornarà a celebrar la nit de dissabte la festa de la diversitat sexual amb una nit de concerts i ball al parc del riu Ripoll. La revetlla tanca el programa d’actes del Dia de l’Orgull LGTBI, que es commemora el 28 de juny, i tindrà lloc després que altres municipis del Vallès i de Barcelona hagin realitzat les seves respectives trobades i actes. La seva segona edició d’aquesta festa aspira a consolidar-se com un punt de trobada de la comunitat LGTBI de l’àrea metropolitana, segons ha destacat l’Ajuntament, i una diada feminista, en tant que substitueix la Nit de Bruixes.
El grup de rock electrònic Putilatex i la cantant drag queen La Prohibida encapçalen el cartell de concerts. Per l’escenari del parc del Riu Ripoll desfilarà la banda d’electropop Ladilla Rusa, el grup de hip-hop Bren & Lury i ,com a banda convidada, els mexicans La Ogra que todo lo logra!.
Les entitats de dansa ripolletenques Epidemic Dance i Dansa Jove; el grup de batucada Rytm’n’Moyo i l’Associació de Parados Unidos, que farà una flashmob, completen l’oferta artística, juntament amb el Dj Teo Punxa.
Els sis grups o artistes seleccionats tenen vincles amb la comunitat LGTBI o components dones o una trajectòria de lluita per la diversitat sexual i el feminisme, segons va destacar el regidor Fran Sánchez, en la presentació de la nit de concerts.
Sánchez va agrair la implicació de les entitats locals, i del municipi en general, així com de les associacions de veïns, els representants dels quals van portar al 2017, una pancarta en reconeixement dels drets de lesbianes, gais, bisexuals, persones trans i intersexuals.
La trobada de dissabte començarà a les 20 hores amb la lectura del manifest i una concentració davant del monument als activistes i entitats LGTBI (entre l’Ajuntament i l’hotel IBIS), però tindrà dues prèvies la nit de divendres, 20 i el migdia del mateix dissabte. En la última sessió de Cinema a la Fresca, aquest divendres, es projecta al patí del Centre Cultural el premiat drama romàntic Call me by your name (Luca Guadagnino, 2017) El film, basat en una novel·la homònima André Aciman publicada l’any 2007, narra l’enamorament entre dos homes durant unes vacances a Itàlia i, només estrenar-se, el desembre de 2017, va entrar en les llistes de millors pel·lícules de l’any alhora que commovia a tot tipus d’espectadors
Ja dissabte al matí, Ripollet Rock organitza un vermut especial Tapa’n Roll, que s’ha inclòs al programa. amb les actuacions de Rockin Tenders i Namelass Band . El vermut per la igualtat tindrà lloc a les 12 hores de dissabte al pati del Centre Cultural.
El 28 de juny va iniciar-se el programa amb l’aprovació al ple d’un pla LGTBI i , entre altres actes, ha inclòs l’exposició Homosexuals i Transsexuals a la Història de Barcelona, al Centre Cultural fins dissabte. — Judit Josa.

 

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C