El bar de les abraçades

Destacats El bar de les abraçades

El quiosc de begudes del Parc del riu Ripoll s’ha convertit en un punt de retrobada pels amants de la música en directe de Cerdanyola i Ripollet des de que va reobrir la seva persiana el dia 17 d’agost

Amants dels directes i vinculats per trajectòria professional als concerts i al món de la nit, tres amics van fundar fa un parell d’anys l’associació Amics de l’Art i la Música en Viu, Sam Viu amb l’únic propòsit que la música en directe sones als carrers de Cerdanyola i Ri-pollet. L’estiu de 2017 van celebrar al Riu Ripoll el seu primer aniversari amb el festival Sam Viu, una graellada rock inclosa al programa de la Festa Major, on, entre altres, van tocar Santiago Campillo & Miguel Bañon, Anna lee, Rocking Horse i els locals Los anima-litos del bosque. L’agost d’aquest any, l’entitat va guanyar la licitació del qui-osc de begudes del parc del Riu Ripoll i des del dia 17, cada dissabte i diumen-ge munten un concert vermut.

El projecte ha agradat i el quiosc de begudes del parc, situat només creuar el pont de l’autopista, s’està convertint en un punt de retrobada dels amants de la música en directe de Ripollet, Cerdanyola i altres municipis de la co-marca. Les abraçades abunden; són molts els que havien quedat orfes de directes després del tancament de sa-les de música en viu mítiques a la zona com van ser Circus o, ja fa uns anys, La Tía Felipa i El Último Tren. Diumenge passat, en l’acústic de Ma-rina BB Face & Frank Montasell, van haver-hi més abraçades i petons de retrobada, una imatge que es repe-teix des de la reobertura del quiosc, en cadascun dels directes. Pel xiringo han passat ja una desena de bandes i músics, alguns prou reconeguts com Predicador Ramírez, Marina BB o Gnapos, que hi actuarà el diumenge 30.

Entre el públic, moltes cares conegudes de la nit cerdanyolenca i ripolle-tenca, músics, gent d’entitats, famílies i polítics locals.

El bar obre cada dia, excepte dilluns, fi ns a les 22 hores, en horari ofi cial, amb concert vermut a les 13 hores de dissabte i diumenge. La programació està tancada fi ns novembre, confi rma el tècnic de so, Alex de Miguel, un dels tres impulsors de Sam Viu. La intenció de l’entitat va més enllà de mantenir programació musical a l’hivern, volen ampliar l’oferta cultural amb coŀlabo-racions amb altres entitats o instituci-ons properes com podria ser l’escola de música, si bé, explica de Miquel,  tot dependrà de l’acollida.

El tècnic atribueix l’èxit inicial de la iniciativa i la tirada dels concerts, la majoria acústics i de petit format, a la qualitat dels artistes seleccionats — cosa que es possible pels contactes i amistats dels tres impulsors de Sam Viu—; a la varietat de la programació, amb presència de gèneres dispars que van des del blues, el soul, al folk, el country, el jazz i sobretot el rock, i a la màgia, sempre insubstituïble, de la música en directe. 

Música i abraçades tornaran dissabte i diumenge amb Bluexing The Town (dia 22), La Golden (23), Frank Mercader & Pepe Gómez (29) i Gnaposs & Paquito Sexmachine Groobe Duo (30). El qui-osc del riu Ripoll és ara el nou punt de trobada, cruïlla reviscuda entre Cerda-nyola i Ripollet. —Judit Josa

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C