La font transitable del parc del Riu Ripoll torna a obrir després d’estar sis mesos tancada

Destacats Font Transitable Font Transitable

L’empresa adjudicatària ha fet millores i tasques de manteniment durant el mes de maig

L’Ajuntament de Ripollet va obrir dimecres passat la font transitable del parc del Riu Ripoll, una de les grans atraccions de finals d’estiu de 2018, després d’haver estat tancada des de gener passat. La font estarà en funcionament de 10 a 14 hores i de 16 a 22 hores. Entre les 20 i les 22 hores s’iŀlumina amb llums.
Abans d’iniciar el període d’activitat l’empresa Elecnor, adjudicatària del seu manteniment, va realitzar treballs de neteja i de manteniment tècnic i sanitari. En les últimes tres setmanes, dos dels sortidors han hagut de ser reparats, s’ha substituït l’electrovàlvula d’ompliment automàtic i s’han posat sondes noves a l’aparell de cloració. Dels sortidors, un segueix fora de servei temporalment, a l’espera de canviar la bomba, segons ha informat l’Ajuntament. Durant el temps d’activitat, caldrà fer un manteniment diari tant per garantir la qualitat sanitària de l’aigua com per correcte funcionament de la instal·lació.
Abans de les reformes, els responsables d’Elecnor van reunir-se amb la constructora de la font, l’empresa Giramani. Pel funcionament correcte de la font i complir els estàndards sanitaris, s’han de seguir unes normes bàsiques com ara no patinar amb la font encesa, no taponar els forats de l’aigua i no utilitzar sabons ni fer neteges d’higiene personal. L’aigua no es pot consumir, al no ser potable.
Al juliol de 2018, l’Ajuntament va decidir substituir l’antiga font ornamental del parc del riu Ripoll —buidada després dels episodis de legioneŀla i sense activitat els últims anys— per una font transitable. Amb un pressupost de 180.000 euros, el projecte contemplava enderrocar la instal·lació antiga i pavimentar els més de 400 metres quadrats del parc del riu Ripoll, incrustant al terra una desena de sortidors i llums. La nova font, situada en un lateral de l’edifici consistorial, permet programar diferents jocs de salts d’aigua i combinacions lumíniques que, els primers dies setembre de 2018, quan es va obrir, van fer les delícies d’infants i altres usuaris del parc.

Redacció

15°C

Ripollet

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C